Sport

Andreea Mitu: „Vreau să le mulțumesc celor din Cluj, s-au dovedit a fi gazde minunate”

Jucătoarea română de tenis Andreea Mitu a afirmat, luni, într-o postare pe contul său de Facebook, că promite să revină și mai puternică la echipa de Fed Cup a României, după ce a pierdut meciul decisiv de dublu al confruntării cu Cehia.


„Au fost câteva zile deosebite, pline de emoție, în care am făcut parte din echipa României de Fed Cup. Am trăit din nou bucuria de a-mi reprezenta țara și am luptat până în ultima clipă”, spune Mitu (104 WTA).

„Dincolo de rezultat, vreau să le mulțumesc atât celor din Cluj, care ne-au susținut și s-au dovedit a fi gazde minunate, cât și acelora care ne-au încurajat din fața televizoarelor și au sperat, alături de noi, la o victorie generală împotriva Cehiei. Țin să le transmit tuturor că acest duel nu mă va descuraja, ci mă va motiva pentru următoarele meciuri și voi face tot posibilul să revin mai puternică”, a mai afirmat Andreea Mitu.


Andreea Mitu nu a putut vorbi, duminică seara, la conferința de presă de după înfrângerea din meciul cu Cehia din cauza lacrimilor, ea considerând că evoluția sa a dus la eșecul echipei naționale a României în Fed Cup.

Un moment de fair-play a avut loc la finalul partidei de dublu, de duminică seara, dintre perechea Andreea Mitu/Raluca Olaru - Karolina Pliskova/Barbora Strycova, atunci când mai mulți oficiali ai echipei cehe au venit să le felicite pe jucătoarele învinse și au consolat-o pe Andreea Mitu care avea ochii în lacrimi.


Echipa de tenis a Cehiei, deținătoarea trofeului, a învins România cu scorul de 3-2, duminică, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în primul tur al Grupei Mondiale a Fed Cup, după ce perechea Karolina Pliskova/Barbora Strycova s-a impus cu 6-2, 6-3 în fața cuplului Andreea Mitu/Raluca Olaru.

Naționala de tenis feminin a României a pierdut, cu scorul de 2-3, turneul în fața reprezentatelor Cehiei, după ce în primele două meciuri de simplu de sâmbătă, Simona Halep a fost învinsă de Karolina Pliskova cu 6-7 (4), 6-4, 6-2, iar Monica Niculescu a dispus de Petra Kvitova cu 6-3, 6-4, iar duminică, Halep a întrecut-o pe Kvitova cu 6-4, 3-6, 6-3, iar Pliskova a dispus cu 6-2, 4-6, 6-3 de Niculescu.


Cehia, deținătoarea trofeului, are patru titluri în ultimii cinci ani în Fed Cup.

Cehia s-a calificat în semifinale, unde va înfrunta echipa Elveției (3-2 cu Germania), în timp ce România va disputa în perioada 16-17 aprilie un meci de menținere în Grupa Mondială, cu una dintre echipele care au câștigat în primul tur din Grupa Mondială II: Spania (4-0 cu Serbia), SUA sau Polonia (2-0), Canada sau Belarus (1-1), Australia sau Slovacia (2-2).


Adversara echipei feminine de tenis a României în barajul pentru menținerea în Grupa Mondială a Fed Cup va fi aleasă, marți, la Londra, prin tragere la sorți, dintre Australia, Belarus, SUA și Spania, echipe care au câștigat în weekend meciurile din primul tur al Grupei Mondiale II.

Tragerea la sorți va avea loc la Londra, de la ora 14:00 (ora României), potrivit site-ului competiției, iar meciul va avea loc pe 16-17 aprilie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter