Sport

Handbaliștii „U” Cluj au câștigat derbyul cu CSM Satu Mare

Echipa de handbal masculin Universitatea Cluj s-a impus, cu scorul de 27-22 (14-11), în meciul jucat duminică, în fața formației CSM Satu Mare, grupare aflată înaintea acestei runde pe locul secund în Seria B a Diviziei A de handbal masculin.

Elevii lui Radu Samoilă au controlat jocul încă de la început, întrând la pauză cu un avans de trei goluri, scor 14-11. Oaspeții au echilibrat balanța la începutul reprizei secunde, însă clujenii au fost mai lucizi pe final, când și-au asigurat victoria la cinci goluri diferență.

Antrenorul handbaliștilor universitari, Radu Samoilă, a declarat că este mulțumit de victorie dar că încă sunt probleme în joc, mai ales la faza de finalziare. „După cum ne așteptam, am avut un meci foarte greu, împotriva unei echipe bune, echipa de pe locul doi al clasamentului. Sunt foarte mulțumit de victorie, am controlat meciul de la cap la coadă, sunt mulțumit de evoluția și de dăruirea băieților. Totuși încă avem destul de mari sincope, în special în faza de finalizare, lucru ce-l pun pe seama lipsei de experiență și a tinereții lotului meu. Mă bucur că am început cu dreptul acest retur de campionat și sper să continuăm tot așa”, a declarat Radu Samoilă.


Datorită acestui succes, echipa din Cluj-Napoca s-a apropiat de locurile fruntașe ale seriei, fiind pe poziția a cincea, cu un total de 24 de puncte. În continuare, clasamentul este condus de CSM Făgăraș, cu 37 de puncte, în vreme ce pe locul secund a urcat Universitatea Craiova, formație ce a acumulat 30 de puncte.

În următoarea etapă, Universitatea Cluj va evolua pe terenul celor de la CSM Făgăraș, într-o partidă programată pentru weekendul viitor.


Clasament Divizia A Seria B masculin:
1. CSM Făgăraș 33
2. CSM Satu Mare 27
3. Universitatea Craiova 27
4. Academia Minaur Baia Mare 22
5. CS Universitatea Cluj 21
6. HC Sibiu 19
7. CSM Oradea 19
8. HCM Sighișoara 18
9. CSU CNOT Brașov 13
10. ACS Muhlbach Sebeș 12
11. CH CSU Politehnica II Timișoara 3
12. HC Argeș Pitești 0
13. CNE Sighișoara 0

Ultimele Stiri
abonare newsletter