Sport

George Cosac, președintele FRT: „Este o înfrângere cât o victorie”

România a pierdut, duminică seara, în fața campioanei Cehia la turneul de tenis feminin Fed Cup după ce perechea Mitu/Olaru a fost învinsă în al cincilea meci de la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca de perechea Pliskova/Strycova.

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a declarat, duminică, la finalul partidei de Fed Cup pierdute de România cu 2-3 în faţa Cehiei, că este „este o înfrângere demnă, o înfrângere cât o victorie”. „Cu bucurie nu putem privi acest meci cu Cehia. Dar aş putea spune că este o înfrângere demnă, o înfrângere cât o victorie. Am pierdut în faţa campioanei mondiale, iar la un moment dat am sperat, chiar dacă am pornit cu şansa a doua. Sincer, eu mi-am propus un obiectiv mai îndrăzneţ, dar consider că am avut două zile de tenis extraordinar, în care fetele noastre s-au dăruit şi toată lumea din sală a fost încântată de evoluţia lor”, a spus el.

Oficialul FRT este de părere că în cazul în care Irina Begu şi Alexandra Dulgheru erau apte de joc România putea câştiga în faţa Cehiei. „Probabil că avem nevoie de un pic de timp să ne obişnuim în Grupa Mondială. Cehia are o experienţă foarte bogată şi este câştigătoarea a patru titluri în ultimii cinci ani. Dar dacă noi am fi avut echipa completă şi un pic de şansă am fi putut câştiga această partidă. Meciurile au fost foarte echilibrate, Simona a avut şansa ei cu Pliskova în prima zi, apoi Monica la fel în faţa aceleiaşi Pliskova. Dar iată că Pliskova a fost jucătoarea care a decis soarta acestei întâlniri. Ea este o jucătoare foarte bună despre care vom mai auzi cu siguranţă”, a explicat preşedintele.


George Cosac s-a arătat optimist în ceea ce priveşte meciul de baraj pe care România îl va disputa în luna aprilie. „Ne întoarcem la baraj într-o lună, trebuie să ne recuperăm, să strângem rândurile şi să câştigăm. Putem întâlni SUA, Spania, Canada, Belarus sau încă o echipă. Deci va fi un baraj foarte dificil, dar fetele au arătat că ştiu ce înseamnă o echipă şi cu siguranţă vom rămâne în grupa de elită, pentru că merită să se bată cu cele mai bune”, a adăugat el.

Echipa de tenis a Cehiei, deţinătoarea trofeului, a învins România cu scorul de 3-2, duminică, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în primul tur al Grupei Mondiale a Fed Cup, după ce perechea Karolina Pliskova/Barbora Strycova s-a impus cu 6-2, 6-3 în faţa cuplului Andreea Mitu/Raluca Olaru.


România, care îşi va afla adversara pe 9 februarie, când e programată tragerea la sorţi, a pierdut primul său meci în Fed Cup, după o serie de şapte victorii consecutive. Ultimul eşec datează din 2013.

Ultimele Stiri
abonare newsletter