Sport

Ovidiu Melniciuc, „U” Cluj: „Sper să joc, desigur, în meciul cu Portugalia”

La prima sa partidă după Cupa Mondială din Anglia, de anul trecut, România va alinia în fața Portugaliei o formație în care s-au operat câteva modificări.

Pe postul de mijlocaș la deschidere, unul extrem de important, apar Florin Vlaicu și Ovidiu Melniciuc. Nominalizat ca rezervă, ultimul este și singurul reprezentant al Universității Cluj. Născut la Stroiești (județul Suceava), Melniciuc își poate face astfel debutul în naționala de seniori.

Descoperit de antrenorul Constantin Vlad, la școala din comuna aflată în Bucovina, uvertura de 21 de ani a deprins mai apoi tainele rugby-ului la Liceul cu Program Sportiv din Suceava, fiind supervizat de antrenorul Dumitru Livadariu. Pe când avea 18 ani, a plecat la Siromex Baia Mare, unde a cucerit două medalii ca junior, participând și la Campionatul European U19. Ajuns mai apoi la seniorii Știintei din Petroșani, Melniciuc s-a remarcat ca principal marcator al diviziei secunde, fiind transferat în 2015 la Universitate Cluj. Evoluțiile sale la gruparea clujeană l-au propulsat în lotul lărgit al României care a pregătit meciul cu Portugalia.


Această convocare, urmată de includerea sa în grupul de 23 de jucători care vor participa la prima partidă a Stejarilor din returul ediției 2015/2016 a Cupei Europene a Națiunilor, l-au bucurat pe Melniciuc, care crede că mai ales jocurile cu Dinamo, din finalul ediței trecute a SuperLigii, au atras atenția selecționerilor asupra lui - atunci a fost declarat omul meciului în ambele runde, iar Universitatea s-a clasat pe locul 5. „Pentru mine, participarea la acest stagiu de pregătire și includerea în lotul pentru meci îmi dau motive de satisfacție. Înseamnă că munca mea a fost apreciată. Sper să joc, desigur, în meciul cu Portugalia. Am și ceva emoții, dar cred că se vor risipi rapid. Eu am mai jucat pentru naționala de juniori și pentru echipa a doua a României, dar acum este altceva. Voi evolua pentru prima reprezentativă și sper să o fac cât mai bine. Am fost bine primit în grup. M-am integrat rapid. Mă bucură, de asemenea, că acest meci se va disputa la Cluj, orașul pentru a cărui echipă evoluez acum. Sper să vină cât mai mulți spectatori la meci. Vremea e bună. Gazonul se prezintă bine. Sunt toate condițiile pentru o partidă frumoasă”, a declarat Ovidiu Melniciuc.

Meciul România - Portugalia este programat sâmbată, 6 februarie, de la ora 17:15, pe Cluj Arena. El va fi transmis în direct la Dolce Sport 2.


XV-le de start: 15. Cătălin Fercu (Saracens/Anglia) - 14. Mădălin Lemnaru (Timișoara Saracens), 13. Paula Kinikinilau (Timișoara Saracens), 12. Florin Ioniță (CSA Steaua București), 11. Stephen Shennan (Timișoara Saracens) - (md) 10. Florin Vlaicu (Calvisano/Italia), (mg) 9. Valentin Calafeteanu (Timișoara Saracens) - 7. Vlad Nistor (Castres Olympique/Franța), 8. Stelian Burcea (Timișoara Saracens), 6. Viorel Lucaci (CSA Steaua București) - 5. Valentin Popârlan (Timișoara Saracens), 4. Johan Van Heerden (Știința Baia Mare) - 3. Alexandru Țăruș (Timișoara Saracens), 2. Andrei Rădoi (Timișoara Saracens), 1. Constantin Pristăviță (Știința Baia Mare).

Rezerve: 16. Eugen Capatana (Timișoara Saracens), 17. Mihai Dico (Știința Baia Mare), 18. Silviu Vasiliu (CSA Steaua București), 19. Marius Antonescu (Tarbes/Franța), 20. Andrei Gorcioaia (Valence d’Agen/Franța), 21. Alexandru Palii (Știinta Baia Mare), 22. Ovidiu Melniciuc (Universitatea Cluj), 23. Ionuș Botezatu (Știința Baia Mare).

abonare newsletter