Sport

Simona Halep și Karolina Pliskova deschid meciul de Fed Cup dintre România și Cehia

Simona Halep, numărul trei mondial, o va întâlni pe Karolina Pliskova (13WTA), sâmbătă, de la ora 13.00, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în prima partidă de simplu a confruntării dintre echipele de tenis ale României și Cehiei, în primul tur al Grupei Mondiale a Fed Cup, potrivit tragerii la sorți efectuate vineri.

Oficialii care au luat parte la această tragere la sorți au fost George Cosac - președintele Federației Române de Tenis, Emil Boc - primarul municipiului Cluj-Napoca, Ivo Kaderka - președinte Federației de tenis a Cehiei, Richard Sentkar - BNP Paribas, Juan Margets - reprezentant ITF COO și Andreas Egli - arbitrul principal.

La 20 de minute după încheierea jocului dintre Halep şi Pliskova, pentru al doilea punct al partidei, se vor duela Monica Niculescu (37 WTA) şi Petra Kvitova (9 WTA).


Duelurile de duminică vor începe tot de la ora 13:00 şi tot Halep va fi protagonista primului meci, susţinut în compania Kvitovei. Se vor lupta, apoi, Niculescu şi Pliskova, pentru ca într-un eventual decisiv de dublu să intre Andreea Mitu / Raluca Olaru şi Denisa Allertova / Barbora Strycova. Componenţa echipelor de dublu poate fi modificată.

Căpitanul nejucător al României, Alina Tecșor, le-a nominalizat pe Simona Halep și Monica Niculescu pentru meciurile din prima zi, iar căpitanul nejucător al Cehiei, Petr Pala, pe Petra Kvitova și Karolina Pliskova.


„E foarte important să înceapă Simona și acest lucru s-a întâmplat. Din punctul meu vedere este o tragere foarte bună”, a declarat Alina Tecșor

„Îmi doream să joc primul meci, sper să îl câștig și să începem cu bine. Voi da tot ce voi putea și sper să iasă bine. Pliskova este o jucătoare foarte puternică, trebuie să fiu și eu destul de agresivă, să încerc să blochez mingile. Am încredere că pot câștiga și sper că și publicul să ne susțină pentru a fi mai puternice”, a spus și Simona Halep.


Simona Halep nu a pierdut niciun meci în faţa cehoaicelor pe care le va înfrunta la simplu: 2-0, la general, cu Kvitova (6-2, 6-2 în finală la New Haven 2013 şi 6-7, 6-3, 6-2 în semifinale la Madrid 2014), respectiv 3-0, la general, cu Pliskova (6-4, 7-6 în finală la Dubai 2015, 6-4, 6-4 în optimi la Indian Wells 2015 şi 6-4, 7-5 în sferturi la Sydney 2016. Monica Niculescu a pierdut singurul meci direct disputat contra Petrei Kvitova în circuit (4-6, 1-6 la Eastbourne 2013) şi a câştigat ambele dueluri cu Karolina Pliskova (6-3, 6-1 în sferturi la Nantes 2012 şi 6-1, 6-1 în calificări la New Haven 2014).

abonare newsletter