Sport

Alina Cercel-Tecșor, înainte de Fed Cup: „Atmosfera este una benefică performanței”

Jucătoarele de tenis din naționala României care vor evolua weekend-ul acesta împotriva naționalei Cehiei speră ca publicul să fie alături de ele și să câștige meciurile de sâmbătă.

La conferința de presă organizată înainte de meciul de Fed Cup dintre România și Cehia au fost prezente jucătoarele Raluca Olaru, Andreea Mitu, Monica Niculescu, Simona Halep și căpitanul nejucător Alina Cercel-Tecșor.

Cea mai bună jucătoare a româniei, Simona Halep, a declarat că este fericită să fie alături de echipa României și recunoaște că a avut probleme de sănătate dar spune că a amânat operația special pentru a fi la Cluj. „Întotdeauna mi-a plăcut să joc pentru țară, să joc la echipe. Nu este ușor, este diferit față de competițiile individuale. A fost destul de greu în ultima perioadă, am avut ceva probleme de sănătate. Medicul m-a sfătuit că trebuie să mă operez dar nu era urgent așa că am decis să o amân și să vin la Cluj. Mă bucur că sunt aici prezentă alături de fete, mă bucur să fac parte din nou din această echipă, sper să dau tot ce pot, sper să fiu bine pregătită sâmbătă și să câștig. Asta îmi doresc cel mai mult. Sala îm place foarte mult, este incredibilă și sper să ne bucum împreună de niște meciuri câștigate. Este bine să jucăm acasă dar este și greu, este presiunea mai mare”, a declarat Simona Halep.


Căpitanul nejucător al naționalei de tenis a României, Alina Cercel-Tecșor, a spus că fetele s-au acomodat bine, iar antrenamentele puternice pe care le-au avut încă de la începutul săptămânii speră să le ajute să câștige în fața Cehiei. „Am început în forță săptămâna, fetele s-au acomodat destul de ușor, antrenamentele au foarte intense, foarte bune, atmosfera este una benefică performanței. Legat de presiune, sigur, până la urmă Cehia este o echipă foarte puternică, au demosntrat, noi suntem la început, este prima oară când suntem în grupa mondială ș cred că este o performanță ceea ce am făcut până acum”, a spus Alina Cercel-Tecșor.

Monica Niculescu spune că este o atmosferă foarte bună la echipă și speră să câștige după meciurile din weekend. „Suprafața este puțin ca la Budapesta, ca atunci când am reușit să ne calificăm, este puțin lentă. Nu știu dacă ne avantajează sau nu, am să vă zic duminică, după meciuri. Cer este că nu este foarte ușor să joci pe această suprafață pentru că trebuie să alergi mult, dar ăsta este atuul meu, să alerg. Mă bucur că am venit devreme să ne acomodăm puțin și mă simt foarte bine alături de echipă”, a afirmat Monica Niculescu.


Echipa de tenis a României este formată din Simona Halep (3 WTA), Monica Niculescu (40 WTA), Andreea Mitu (96 WTA) şi Raluca Olaru (49 WTA la dublu) alături de Alina Tecşor, căpitanul nejucător al echipei, echipă care se va duela cu naționala Cehiei, campioana ediţiei 2015 a Fed Cup.

De partea cealaltă, echipa naționalei Cehiei le va avea în comonență pe jucătoarele Petra Kvitova (9 WTA), Karolina Pliskova (13 WTA), Barbora Strycova (41 WTA) şi Denisa Allertova (59 WTA).


Programul zilele de miercuri și joi este format din antrenamente de la orele 9:30-18:30. Sâmbătă ziua va începe cu ceremonia de deschidere care va avea loc la ora 12:45-13:00, urmată de începerea meciurilor (13:00). Duminică meciurile vor începe la ora 13:00.

Tragerea la sorți a meciurilor din turul 1 al Grupei Mondiale va avea loc vineri.


Peste 7.200 de spectatori vor fi zilnic prezenți la turneul de Fed Cup care va avea loc la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Biletele au fost epuizate încă de la finalul anului trecut însă organizatorii speră ca vineri, în funcție de biletele care vor mai fi disponibile după recalcularea tuturor locurilor ocupate, să se mai pună spre vânzare câteva sute de bilete chiar înainte de meci.

Ultimele Stiri
abonare newsletter