Sport

Naționala de rugby a României a ajuns la Cluj pentru meciul cu Portugalia

Echipa națională de rugby a României a început pregătirea pentru partida cu Portugalia, care va avea loc sâmbătă, 6 februarie, pe Cluj Arena, în debutul Rugby Europe Championship.

Jucătorii de rugby a României s-au reunit duminică, la Cluj iar de luni au intrat în programul normal de pregătire.

Rugbyștii antrenați de Lynn Howells vor avea două sesiuni zilnice de antrenamente, una care va fi făcută pe terenul sintetic al Universității Cluj și cea de după-amiază, ce va avea loc pe Stadionul „Cluj Arena”.


De la echipa locală Universitatea Cluj doar Ovidiu Melniciuc a fost convocat pentru acest meci amical.

După sosirea lotului la Cluj-Napoca, pe pagina oficială de Facebook a naționalei României a fost postat un video în care arată drumul de la București la Cluj.


Căpitanul echipei naționale, Valentin Calafeteanu, a declarat că nu speră la mari surprize de la naționala Portugaliei în acest meci mai ales că în fiecare an cele două se duelează. „Este primul meci din acest sezon și este foarte important pentru noi pentru că dorim să începem bine, cu o victorie. Portugalia are jucători de treisferturi foarte buni, rapizi și o școală bună de rugby în șapte, însă cel în 15 e un pic diferit. Ne cunoaștem bine adversarii pentru că jucăm în fiecare an și nu cred că vor fi lucruri noi cu care vor veni să ne surprindă. Noi abordam meciul la victorie, este ceea ce ne propunem pentru Rugby Europe Championship, chiar dacă acest an va fi unul de formare al unui nou grup cu care să pregătim din timp calificarea la Cupa Mondiala din 2019. Mă bucur că se regăsesc foarte multe nume noi în lotul de 31 de jucători, cu siguranță cei care vin pentru prima dată vor dori să își arate calitățile și evident, dacă vor reuși, vor rămâne în continuare la echipa națională. Este bine că va exista și concurență în acest fel și antrenorii vor avea un grup mai mare de unde să aleagă”, a declarat Valentin Calafeteanu.

Pentru acest prim meci, staff-ul tehnic al echipei naționale a convocat un lot de 31 de jucatori, 17 înaintași și 14 jucători de treisferturi.


Pachetul de înaintare: Pilieri: Constantin Pristavita (Știința Baia Mare), Alexandru Țărus (Timișoara Saracens), Mihai Dico (Știința Baia Mare), Silviu Vasiliu (CSA Steaua București), Petru Tamba (L’Aquila). Taloneur: Andrei Rădoi (Timișoara Saracens), Eugen Căpățână (Timișoara Saracens), Florin Bărdașu (Știința Baia Mare).
Linia a II-a: Valentin Popârlan (Timișoara Saracens), Johan Van Heerden (Știința Baia Mare), Marius Antonescu (Tarbes), Adi Moțoc (Racing 92 Metro). Linia a III-a: Viorel Lucaci (CSA Steaua București), Vlad Nistor (Castres Olympique), Andrei Gorcioaia (Valence d’Agen), Răzvan Ilisescu (Graulhet), Stelian Burcea (Timișoara Saracens)

Treisferturi: Mijlocași la grămadă: Alexandru Palii (CSM Știința Baia Mare), Valentin Calafeteanu (Timișoara Saracens), Tudorel Bratu (Dinamo); Mijlocași la deschidere: Jody Rose (Timișoara Saracens), Ovidiu Melniciuc (Universitatea Cluj); Centri: Paula Kinikinilau (Timișoara Saracens), Florin Ioniță (CSA Steaua), Florin Vlaicu (Calvisano); Aripi: Adrian Apostol (Știința Baia Mare), Ionuț Botezatu (Știința Baia Mare), Mădălin Lemnaru (Timișoara Saracens), Stephen Shennan (Timișoara Saracens); Fundași: Cătălin Fercu (Timișoarra Saracens), Sabin Strătilă (CSA Steaua București)


Meciul dintre naționalele României și cea a Portugaliei va avea loc sâmbătă, 6 februarie, de la ora 17:15, pe Stadionul „Cluj Arena”, și va fi transmis în direct de Dolce Sport.

Naționala de rugby a României va mai disputa patru meciuri, pe 13 februarie cu Spania, pe 27 februarie cu Rusia, pe 12 martie cu Germania și pe 19 martie cu Georgia. Meciurile cu Rusia și Germania vor avea loc la Iași.

Ultimele Stiri
abonare newsletter