Sport

Suporterii din Dej, la meciul cu U Cluj: ”Ținutul secuiesc NU EXISTĂ”. Au intervenit POLIȚIȘTII! – VIDEO

”Nimeni Alții”, suporterii Unirii Dej au afișat, ieri, la meciul cu ”U” Cluj, două bannere cu mesaje acide la adresa ministrului Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă.

Sala Sporturilor Dej a găzduit, ieri după-amiază, cu începere de la ora 18, meciul de volei masculin dintre Unirea și Universitatea Cluj. ”Ținutul secuiesc nu există” și ”Interzicerea imnului de stat = trădare națională” au fost cele două mesaje afișate de ”Nimeni Alții”, suporterii Unirii care încurajează clubul de pe Valea Someșului la toate meciurile (minutul 0:27, pe video), scrie dej24.ro. Tot atunci, în debutul partidei, cei aproximativ 20 de suporteri au intonat Imnul Național al României (min. 0:43), în aplauzele spectatorilor prezenți în Sala Sporturilor din Dej.

Prin această acțiune, fanii dejeni au protestat la adresa ministrului Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, care a solicitat federaţiilor respectarea legislaţiei care interzice intonarea Imnului Naţional înaintea competiţiilor sportive interne. Vă reamintim, scandalul a izbucnit după ce la meciul de baschet feminin Sf. Gheorghe-”U” Cluj, după imnul României, fanii gazdelor au cântat imnul Ţinutului Secuiesc, moment în care jucătoarele ”șepcilor roșii” şi-au continuat încălzirea, fiind huiduite de suporterii echipei gazdă.


Bannerul ”Ținutul secuiesc nu există” s-a aflat pe gardul peluzei din Dej doar câteva minute pentru că un polițist local s-a deplasat la galerie și le-a cerut tinerilor să dea jos bannerul (min. 2:43). ”A venit la noi și ne-a spus să îl dăm jos, că cine suntem noi să ne dăm cu părerea, că de ce facem acuzații?!”, ne-a mărturisit un tânăr din galerie. Chiar și așa, la sfârșitul meciului, suporterii Unirii au reafișat mesajul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter