Sport

Un jandarm din Cluj a stabilit un nou record naţional de flotări

Plutonierul major Adrian Petre, angajat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj, a stabilit, duminică, un nou record naţional de flotări pe dosul palmelor, având o greutate pe spate de 83,3 kilograme.

Adrian Petre a stabilit recordul de flotări pe dosul palmelor în cadrul evenimentului „Poţi fi şi tu campion”, organizat într-un mall din Cluj-Napoca, la care au asistat câteva sute de persoane.

Jandarmul a executat o flotare pe dosul palmelor având pe spate o greutate de 83,3 kilograme, reprezentată de un judoka care cântăreşte 77,8 kg plus câteva discuri de greutăţi de 5,5 kg. Astfel, a reuşit să doboare precedentul record, care îi aparţinea din septembrie 2015, când a realizat o flotare având pe spate o greutate de 77,5 kg.


Adrian Petre a declarat la final manifestării că a constatat, după împlinirea vârstei de 30 de ani, că are această abilitate, corpul său rezistând la greutăţi mari.

„Am stabilit un nou record naţional la flotări pe dosul palmelor. Poate sunt un model pentru unii copii, încerc să transpire din mine acea dăruire de a face performanţă. Îmi las corpul să se exprime, o iau treptat, corpul meu rezistă la asemenea greutăţi, este o abilitate pe care am constatat-o după 30 de ani. Voi merge mai departe pe acest drum”, a spus jandarmul, adăugând că el cântăreşte 80 de kilograme.


Plutonierul major Adrian Petre, angajat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj, este medaliat la campionate mondiale şi europene de judo, el fiind deţinătorul, din 9 februarie 2013, al recordului naţional la flotări - 1.419 repetări în 49 de minute, dar şi al recordului mondial de flotări pe dosul palmelor, stabilit în martie 2014, când a făcut 631 repetări în 15 minute. 

În cadrul evenimentului „Poţi fi şi tu campion”, organizat pentru descoperirea şi promovarea sportivilor de perspectivă, au mai avut loc demonstraţii de judo de către copii, demonstraţii de kick  boxing, demonstraţie cu luptători antitero din cadrul Jandarmeriei Cluj. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter