Sport

Victorie categorică pentru baschetbalistele clujence. „U” Cluj - Arad 95-47

Echipa de baschet feminin Universitatea Cluj a învins categoric formația Universitatea Goldis ICIM Arad, scor 95-47.

Baschetbalistele antrenate de Dragan Petricevic început meciul în forță, americana Brittany Nicole Wilson marcând primele puncte în secunda 15 a primului sfert de meci. Wilson și Gavrilă au fost cele care au dus trena în primele minute ale primului sfert de partidă.

Cu o formație în formă maximă, Dragan Petricevic a reușit să ducă scorul în primul sfert la 28-14. Această diferență avea să fie egalată și în sfertul secund când clujencele au marcat 24 de puncte, față de 10 câte au marcat arădencele.


Cel mai bun scor a fost realizat, totuși, de clujence în sfertul trei când după revenirea de la vestiare au reușit să se impună cu 25-8, la o diferență de 16 puncte față de echipa adversă.

Ultimul sfert al meciului a rămas în același ton, cu echipa clujeană care și-a adjudecat și această bucată de meci, cu scorul de 18-14.


Cu acest scor Universitatea Cluj-Napoca  reușește o a doa victorie pe anul în curs după cea cu Satu Mare, de vineri, când ambulanța echipei gazde nu s-a prezentat.

Trebuie să remarcăm aportul extrem de important a americancelor care de câteva partide duc trena în ceea ce privește punctele marcate în meiurile echipei. Și în acest meci, Young, Grimes, King și Clark au marcat împreună 57 din cele 95 de puncte, adică mai multe de jumătate din coșurile marcate.


Pentru clujence urmează meciurile cu Olimpia CSU Brașov, pe data de 23 ianuarie, pe teren propriu, și cu CSM Târgoviște, în deplasare.

Universitatea Cluj-Napoca - Universitatea Goldis ICIM Arad 95-47 (28-14, 24-10, 25-9, 18-14)


Marcatori:
„U” Cluj: Young 13 puncte, Grimes 13p., King 12p., Wilson 11p., Neagu 9p., Clark 8p., Gavrilă 6p., Cursaru 6p., Sfîrlea 6p., Maxim 5p., Szocs 4p., Prlja 2p.

ICIM Arad: Bupte 13 puncte, Mercea 10p., Spier 7p., Gadarici 7p., Manea 6p., Vati 4p.

Ultimele Stiri
abonare newsletter