Sport

Clujencele din lotul național de fotbal feminin pleacă în cantonament în Spania. Trei meciuri amicale au programate acolo

Reprezentativa feminină a României se pregătește de partea a doua a preliminariilor EURO 2017 într-un stagiu ce se va desfășura în San Pedro del Pinatar, regiunirea Murcia, Spania.

Florina Olar - Premiata de AFAN la începutul acestui an, a evoluat în trecut la echipa din Cluj Florina Olar - Premiata de AFAN la începutul acestui an, a evoluat în trecut la echipa din Cluj

Naționala antrenată de Mirel Albon se va reuni joi, la Mogoșoaia, după care va face deplasarea în peninsula iberică pe 17 ianuarie și va reveni în țară pe 27 ianuarie.

În această perioadă, echipa națională feminină va disputa trei jocuri amicale: cu Albacete (formație din prima ligă spaniolă) pe 20 ianuarie, cu Norvegia pe 22 ianuarie și cu Levante (formație din prima ligă spaniolă) pe 26 ianuarie.


Lotul de 22 de jucătoare convocat pentru stagiul de pregătire este format din:

Portari: Andreea Părăluță (ASA Tg. Mureș), Roxana Oprea (St. Polten/Austria)


Fundași: Andreea Corduneanu, Corina Olar, Lidia Havriștiuc, Teodora Meluță (toate Olimpia Cluj), Maria Ficzay (Medyk Konin/Polonia), Olivia Oprea (Levante/Spania), Kinga Barabasi (ASA Tg. Mureș)

Mijlocași: Ioana Bortan , Beatrice Tărășilă, Adina Giurgiu, Ștefania Vătafu, Andreea Voicu (toate Olimpia Cluj), Florentina Olar (Fortuna Hjorring/Danemarca), Anamaria Gorea (ASA Tg. Mureș)


Atacanți: Mara Bâtea, Mihaela Ciolacu, Alexandru Lunca (toate Olimpia Cluj), Laura Rus (FC Suwon/Coreea de Sud), Nicolae Popa (San Antonio Lions Futball Club/SUA), Alexandra Lixandru (Northern Arizona University/SUA)

Naționala de fotbal feminin a României va disputa, pe data de 4 martie, pe stadionul Arcul de Triumf, un meci amical împotriva naționalei Spaniei, un test important înainte de partea a doua a preliminariilor EURO 2017.


Cu două victorii, 3-0 cu Albania și 3-1 în Grecia, un rezultat de egalitate, 2-2 în Ucraina, și o înfrângere, 0-3 în Franța, „tricolorele” antrenate de Mirel Albon se află pe poziția a doua în preliminariile EURO 2017, una care, la finalul campaniei, va aduce ori calificarea directă la turneul final, ori dreptul de participare în jocul de play-off. „Obiectivul este participarea în premieră a naționalei feminine a României la un turneu final de Campionat European”, spune selecționerul.

La Campionatul European ce va fi găzduit în 2017 de Olanda se califică direct reprezentativele de pe primul loc în cele opt grupe preliminare plus șase dintre selecționatele clasate pe locul al doilea. Alte două ocupante ale pozițiilor secunde vor disputa un play-off pentru ultimul loc la turneul final, unul care, în premieră, se va desfășura cu 16 participante.


Rezultatele României:
Franța - România 3-0
Ucraina - România 2-2
România - Albania 3-0
Grecia - România 1-3

Următoarele jocuri pentru naționala României:
România - Franța (8 aprilie 2016)
Albania - România (2 iunie 2016)
România - Ucraina (15 septembrie 2016)
România - Grecia (20 septembrie 2016)

Clasamentul grupei:
Franța - 12 puncte
România - 7 p.
Grecia - 3 p.
Ucraina - 1 p.
Albania - 0 p.

abonare newsletter