Sport

Oficialii clubului Sepsi SIC se apără după meciul cu „U” Cluj: „Este total fals, nu a fost niciun incident”

Reprezentantul Asociaţiei Sportive Sepsi SIC din Sfântu Gheorghe, Ambrus Jozsef susţine că nu au fost incidente la meciul de baschet feminin disputat marți între echipa locală şi „U” Cluj şi că antrenorul formaţiei clujene exagerează pentru a masca înfrângerea.

Ambrus Jozsef, membru în Consiliul director al Sepsi SIC, a declarat joi, pentru Agerpres, că suporterii covăsneni au fost, într-adevăr, nemulţumiţi de faptul că antrenorul „U” Cluj, Dragan Petricevici, şi-a trimis echipa la încălzire în momentul intonării imnului secuiesc, gest pe care l-au sancţionat cu huiduieli şi fluierături, dar, în opinia sa, acest lucru nu poate fi catalogat drept „incident”. „Considerăm că domnul antrenor, neavând ce spune pe plan sportiv, s-a agăţat de o problemă falsă (...) În momentul în care iei bătaie sau pierzi cu 40 de puncte diferenţă, atunci nu mai ai ce să comentezi, iar domnul antrenor s-a legat de faptul că au fost incidente. Este total fals, nu a fost niciun incident. A fost fluierat domnul antrenor şi trebuie precizat acest lucru, nu a fost fluierată echipa din Cluj, ci a fost fluierat antrenorul, atât. Dacă el consideră că ăsta a fost un incident, atunci ar trebui să îşi aleagă o altă meserie (...), unde să fie aplaudat (...) Spectatorii care vin plătesc bilete şi au dreptul să se manifeste cum vor în tribune. Bineînţeles, noi nu am cerut şi nu cerem niciodată ca echipa adversă să stea (la intonarea imnului secuiesc - n.r), nici nu poţi să ceri acest lucru, dar dacă ne respectă şi respectă spectatorii atunci stă. Dacă nu, nu e nici o problemă, dar atunci nu e de mirare că suporterii fluieră. Dar, între a fluiera un antrenor şi a spune că au fost incidente e cale lungă”, a declarat Ambrus Jozsef.

Meciul disputat, marți, la Sfântu Gheorghe între echipele Sepsi SIC şi Universitatea Cluj, în cadrul etapei a 17-a a Ligii Naţionale de Baschet Feminin, s-a încheiat cu scorul de 93-57 pentru gazde.


După meci, antrenorul bosniac Dragan Petricevici a declarat, potrivit ziardecluj.ro, că cei 1.500 de suporteri ai echipei gazde Sepsi SIC au adresat injurii echipei sale pe toată durata partidei, pe motiv că jucătoarele au început încălzirea şi nu au ascultat imnul secuiesc în poziţie de drepţi. El a subliniat că regulamentul Federaţiei Române de Baschet prevede obligativitatea respectării imnului României, nu şi a unui imn neoficial. „La Sf. Gheorghe se pune un steag al Ținutului Secuiesc peste toată tribuna și suporterii au pretenția ca echipele care vin în deplasare să stea în picioare așa cum au stat când s-a intonat imnul României și să asculte imnul Ținutului Secuiesc. Eu am hotărât ca fetele să îți continue încălzirea după intonarea imnului României din două motive principale: unul este că în regulamentul FRB se spune despre obligația sportivilor și a antrenorilor de a asculta imnul României în poziție de respect. Apoi pentru că eu consider că fetele pe care le antrenez nu sunt obligate să stea în picioare încă zece minute și să asculte un imn care nu este oficial, care nu este de stat românesc. Trăiesc în România de 20 de ani, eu sange de român nu am, dar jumătate din inima îmi bate pentru România. Ceea ce nu m-am așteptat a fost un cor de fluierături, huiduieli, înjurături, încât întreaga echipă a fost total, total surprinsă, mai ales că în lot avem și mai multe jucătoare străine care nu înteleg de ce se întâmplă acest lucru”, a declarat Dragan Petricevic, potrivit ziardecluj.ro.

În acest caz, preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Horia Păun, a declarat că forul naţional nu poate interveni în privinţa unei melodii a galeriei, ci doar dacă nu se respectă intonarea imnului naţional. „În protocolul oficial din campionat şi Cupă se cântă imnul naţional. După acesta, ce intonează suporterii cu echipa gazdă, e treaba lor, cântă o galerie, e în maghiară, nu înţelegem, e treaba lor. Federaţia nu are cum să intervină pentru că echipa oaspete a decis să nu stea drepţi la acea melodie, e decizia lor dacă îşi încheie încălzirea în cele trei minute sau stau. Arbitrul fluieră cele trei minute, iar apoi începe meciul. La Sfântu Gheorghe tot timpul este aşa. Şi alte echipe decid să se încălzească în cele trei minute, nu doar Universitatea Cluj. Echipa gazdă dacă vrea să asculte imnul galeriei, e dreptul ei, echipa oaspete nu e obligată să facă asta, se poate încălzi”, a declarat Horia Păun.

Ultimele Stiri
abonare newsletter