Sport

„U” Cluj începe returul față în față cu HCM Baia Mare

Handbalistele formației Universitatea Cluj încep miercuri returul Ligii Naționale de Handbal Feminin cu un meci în fața liderei HCM Baia Mare.

Duelul dintre cele două grupări contează pentru prima etapă a returului Ligii Naționale și va avea loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Clujencele abordează acest retur cu un moral bun după ce, în urmă cu o săptămână, au câștigat Cupa Alexandrion, întrecere în care au trecut de HC Zalău, HC Alba Sebeș și CSM Bistrița. Înaintea acestui meci, fetele pregătite de Carmen Amariei ocupă locul 11 în clasamentul Ligii Naționale, cu un total de 12 puncte și un bilanț de 4 victorii și 9 înfrângeri.

Startul returului Ligii Naţionale reprezintă și despărțirea de una dintre cele mai longevive jucătoare din prezent a formației Universitatea Cluj. Magdalena Paraschiv s-a despărțit luni de formația de pe malul Someșului după ce nu a mai rezistat problemelor financiare care persistă de câțiva ani la echipă.


Alături de Magdalena va pleca de la echipa clujeană și soțul ei, kinetoterapeutul Viorel Paraschiv. Cei doi au șanse mari de a ajunge la lidera din Divizia B, CSM Bistrița, acolo unde antrenează un fost tehnician al echipei „U” Jolidon Cluj, Horațiu Pașca, care a evoluat la această echipă în sezonul 2013-2014. „O să plecăm pentru un timp de acasă. Chiar nu mai puteam sta în situația asta. Ne pare rău că plecăm, dar ne gândim și noi la familie. Pentru noi Clujul e casa noastră și U va rămâne mereu în inima noastră. Pentru viitor cred că plecăm la Bistrița. Încă nu am luat o decizie 100%”, a spus Viorel Paraschiv.

Antrenorul echipei din Bistrița, Horaţiu Paşca, a confirmat că i-a făcut o ofertă fostei extreme stânga a Universității Cluj și că așteaptă confirmarea jucătoarei. „Magda Paraschiv e o sportivă cu care eu aş lucra oricând şi la orice echipă. O respect foarte mult pentru ce a făcut în handbalul românesc şi, bineînţeles, în momentul în care a rămas liberă de la Cluj i-am făcut o ofertă. Ea mi-a spus că va analiza toate oportunităţile şi că va lua o decizie în cel mai scurt timp, iar eu sper să aleagă Bistriţa. Sincer, eu pe toate fetele pe care le-am antrenat la Cluj le-aş antrena oricând, indiferent unde, pentru că sunt fete de mare caracter”, a declarat Horaţiu Paşca, potrivit cjsport.ro.


Biletele pentru partide dintre Universitatea Cluj și HCM Baia Mare se pot achiziționa de la casieria Sălii Polivalente, prețul unui tichet de intrare fiind de 10 lei.

Programul „U” Cluj în returul campionatului:
Universitatea Cluj - HCM Baia Mare
Corona Brașov - Universitatea Cluj
Universitatea Cluj - Măgura Cisnădie
HCM Roman - Universitatea Cluj
Universitatea Cluj - HC Alba Sebeș
SCM Craiova - Universitatea Cluj
Universitatea Cluj - CS Rapid București
CSM Ploiești - Universitatea Cluj
Universitatea Cluj - HC Dunărea Brăila
CSM Unirea Slobozia - Universitatea Cluj
Universitatea Cluj - HC Zalău
CSM București - Universitatea Cluj
Universitatea Cluj - HCM Râmnicu Vâlcea

Ultimele Stiri
abonare newsletter