Sport

Gheorghe Tadici: „Mai avem până o să organizăm campionate mondiale sau europene”

Fostul antrenor al echipei naționale de handbal feminin, Gheorghe Tadici, este de părere că nu am fi avut nici o șansă să organizăm turneul preolimpic anul viitor în România.

Cele trei turnee preolimpice care vor avea loc în luna martie 2016 vor avea loc în Danemarca, Rusia şi Franţa. Exista varianta ca România să fie gazdă, după medalia de bronz de la Mondiale, dar Federaţia Internaţională de Handbal a acordat acest privilegiu tot țării în care s-a organizat în luna decembrie Campionatul Mondial.

Antrenorul echipei HC Zalău, Gheorghe Tadici, a afirmat, la Cluj, că România nu avea cum să câștige organizarea turneului preolimpic de anul viitor în contextul în care țara noastră deja a organizat un astfel de turneu în urmă cu două ediții. „Noi suntem un popor emoțional și pe fiecare sector ne manifestăm ca atare. România a organizat în urmă cu două ediții, înainte de Beijing, a organizat un turneu preolimpic, Danemarca, Uruguaiul și Muntenegru nu a organizat nici un tureu preolimpic. În legătură cu dosarul care a fost cel mai bine întocmit, nu știu când o fi fost depus dosarul ăsta pentru că înainte de Campionatul Mondial bănuiesc că nu pentru că nu ai de unde să știi pe ce loc termini, iar după Campionatul Mondial ca să faci un dosar de ăsta nu știu dacă a cerut așa ceva IHF. Deci dacă a cerut și s-a depus un dosar, și a fost concurs de dosare, cred că și aici, la capitolul organizare, ne bate Danemarca fie prin prisma faptului că au organizat la nivel de echipe naționale două campionate europene, două campionate mondiale, ceea ce spune foarte mult. Noi mai avem până o să putem să organizăm campionate mondiale sau europene. Cum acest campionat mondial a fost organizat impecabil, în Uruguai nu se putea pleca pentru că sunt trei echipe din Europa, bănuiesc că următoarea care a fost consultată a fost Danemarca. Dacă Danemarca ar fi refuzat, probabil că nu refuza Muntenegru”, a declarat Gheorghe Tadici.


Turneul va avea loc în perioada 17-20 martie 2016. România va lupta pentru un loc la Rio cu Danemarca, Muntenegru şi Uruguay, primele două echipe din grupă obţinând biletele către Jocurile Olimpice.

Ultimele Stiri
abonare newsletter