Sport

Universitatea Cluj a câștigat turneul amical găzduit de Sala Polivalentă

Echipa de handbal feminin Universitatea Cluj a câștigat Cupa „Alexandrion”, întrecere ce s-a disputat, luni și marți, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Handbalistele formației clujene au cucerit trofeul după ce au câștigat toate cele trei meciuri amicale, 33-21 cu CSM Bistrița, 41-28 cu HC Alba Sebeș și 25-24 cu HC Zalău. Pe locul secund s-a clasat HC Zalău (două victorii și o înfrângere), pe poziția a treia a încheiat CSM Bistrița (o victorie și două înfrângeri), în vreme ce HC Alba Sebeș a suferit trei înfrângeri.

Finala de marţi a fost una extrem de disputată, fostul selecţioner al naţionalei, Gheorghe Tadici, nu s-a putut abține și a manifestat în câteva rânduri în nota obişnuită. Acesta i-a exasperat pe arbitri care i-au şi arătat un cartonaş galben înainte cu 10 minute de final. „Mai bine ai îmbrăca un tricou alb ca şi echipa gază. Îţi stă mai bine aşa!”, a fost una din replicile lui Tadici la adresa arbitrilor. Nimeni nu a fost uitat de antrenorul echipei sălăjene, acesta acând replici dure și pentru fotoreporterii prezenți la meci.


Două dintre premiile individuale la acest turneu au fost câștigate de jucătoarele echipei clujene, Cristina Enache fiind desemnată cel mai bun portar, în timp ce Florina Chintoan a fost desemnată cea mai tehnică handbalistă de pe teren. Titlul de cea mai bună marcatoare a fost desemnat handbalistei de la echipa de pe locul patru, Andreea Pătuleanu, de la HC Alba Sebeș, cu 22 goluri marcate.

Turneul de la Cluj a reprezentat un test excelent pentru pregătirea următoarelor meciuri din Liga Națională.


Antrenoarea echipei gazde, Carmen Amariei, a declarat că este mulțumită de evoluția jucătoarelor la acest turneu, mai ales că a putut rula toate jucătoarele din lot. „Acest turneu a fost benefic pentru noi şi faptul că toate jucătoarele au putut să intre pe teren, să arate ce pot, demonstrează că suntem o echipă care muncim, care ne dorim şi care progresăm. Nu vreau să mă rezum doar la acest ultim meci, pentru mine a fost de bun augur tot acest turneu, şi cred că şi pentru fete, pentru moralul lor, pentru încrederea cu care trebuie să abordăm partea a doua a sezonului”, a declarat Carmen Amariei.

Gheorghe Tadici, antrenorul echipei HC Zalău, a afirmat că la fel ca și turneul de la Zalău, acest turneu a fost benefic și speră să-l ajute după reluarea campionatului. „La fel ca şi cel de la Zalău de săptămâna trecută, acest turneu a fost benefic pentru că acum e o perioadă grea în care jucătoarele sunt greu de rupt de sărbătorile de iarnă. Aşa zisa finală de astăzi a fost una bună, care ne-a ajutat şi pe noi şi pe Cluj, iar după acest turneu sunt mulţumit întrucât am reuşit să folosesc toate jucătoarele, să le dau multe minute de joc. Sper să ne ajute aceste meciuri în perspectiva reluării campionatului”, a spus Gheorghe Tadici.


În prima partidă a returului, Universitatea Cluj se va duela cu HCM Baia Mare, confruntarea dintre cele doua grupări fiind programată miercuri, 6 ianuarie, de la ora 18:00, în Sala Polivalentă.

Elevele lui Carmen Amariei încep returul pe locul 11, cu un total de 12 puncte, în vreme ce băimărencele ocupă poziția a doua, cu 36 de puncte.


Marcatoarele meciurilor de marți:
CSM Bistrița - HC Alba Sebeș 28-25 (16-11)
CSM Bistrița: Zegrean 2 goluri, Vezentan 1, Maior 7, Cîrstea 2, Tamas 1, Tămaș 4, Chirilă 5, Diniș-Vârtic 3, Ciunt 3.
HC Alba Sebeș: Andrei 1 gol, Safta 3, Patuleanu 9, Gherman 4, Mitrache 4, Hoha 4.

Universitatea Cluj - HC Zalău 25-24 (12-13)
Universitatea Cluj: Paraschiv 2 goluri, Dindiligan 7, Chintoan 6, Laslo 3, Tetean 3, Popa 2, Boian 2.
HC Zalău: Tămaș 5 goluri, Bokarici 1, Turcaș 2, Bardac 2, Klimek 9, Constantinescu 2, Puiu 3.

Ultimele Stiri
abonare newsletter