Sport

Jucătoarea americană Mariah King vine la “U" tocmai de la rivala Alba-Iulia! Obiectivul fetelor Universității pentru sezonul viitor: locul 1

Jucătoarea Mariah King este ultimul transfer semnat de Liviu Alexa, directorul executiv al echipei de baschet feminin a Universităţii Cluj, care a profitat de oportunitatea acestei pauze de sărbători pentru a aduce o jucătoare importantă de la marea rivala a Clujului, Alba-Iulia.

Mariah King Mariah King

"Mă bucur foarte mult ca domnişoara King vă juca pentru U, am semnat un contract pentru capătul acestui sezon, dar şi pentru următorul. Mariah este o sportivă puternică de 188 cm, un rebounder puternic şi, mai ales, un shooter de trei puncte eficient. A marcat mereu foarte mult în campionatul românesc, dar şi alte campionate. O vom primi cu braţele deschise la Cluj-Napoca, o să facă parte dintr-un lot ce s-a închegat foarte mult în ultimele luni, cu nişte jucătoare care au depăşit ideea de colegialitate şi au transformat relaţia lor profesională într-o prietenie. La această atmosferă extraordinară a contribuit 110 la sută Dragan Petricevic, şi îi mulţumesc lui Dumnezeu în fiecare zi că am avut şansa să îl aducem la U.
E o situaţie delicată acum în baschetul feminin românesc, îmi pare sincer rău de Arad, a picat totul acolo ca un castel de cărţi de joc, la prima boare de vânt. Este însă şi o lecţie pentru cluburile finanţate gros din bani publici care dădeau lecţii altor cluburi ce se finanţează din privat. Pe termen mediu şi lung, eu cred că modelul pe care l-am adus la U, acela cu o bază numeroasă de sponsori, va demonstra că vom fi feriţi de asemenea surprize neplăcute. N-am venit aici să ardem etapele, am venit să construiesc pas cu pas un proiect sportiv solid. Celor care m-au acuzat că folosesc electoral implicarea mea aici, le răspund că, dacă ar fi trebuit să trag foloase de imagine, ar fi fost nevoie ca anul acesta, nu altcândva, să profit de măcar un trofeu câştigat de U, ca să capitalizez presupusa imagine. Or asta nu se va întâmpla până în iunie 2016. Nu e cazul. Anul acesta noi construim fundaţia lui U şi cred că construim bine. Din 2016 încolo, aşteptam roadele.
Dar, dacă tot e un moment de bilanţ, vreau să vorbesc pentru prima oară de obiectivul meu la U, obiectiv pe care îl "transfer" echipei. Anul viitor, adică în sezonul viitor, obiectivul echipei de baschet feminin a Universităţii este locul 1. Indiferent de competiţie, locul 1, ideea de lider, asta trebuie să fie obiectivul lui Dragan Petricevic şi al echipei, al meu şi al staff-ului tehnic. S-au terminat zilele în care Clujul era o ţintă uşoară, o echipă care era trecută la capitolul "şi altele", de-acum ne vom bate pentru locul 1", a declarat Liviu Alexa cel care, acum o săptămână, a preluat funcţia de preşedinte al Asociaţiei U Baschet Feminin, deţinută anterior de Florin Covaciu.

Mariah King este născută în 15.11.1990 la Chicago, USA, are 188 cm şi joacă pe poziţia de "forward".

Ultimele Stiri
abonare newsletter