Sport

Cristina Neagu, despre următorul meci din semifinale CM: „Norvegia este Norvegia, n-am câştigat niciodată în ultimii 10-15 ani în faţa lor”

Campionatul Mondial de handbal feminin din Danemarca propune două semifinale nescontate, România - Norvegia și Olanda - Polonia, după rezultatele înregistrate, miercuri seara, în sferturile de finală.

Norvegia este singura echipă creditată cu șanse la intrarea în careul de ași la debutul competiției, Olanda și Polonia sunt veritabile surprize, în timp ce România pare a fi altă echipă decât cea care a evoluat în faza grupelor și era învinsă de Spania, Norvegia și Rusia.

Naționala feminină de handbal a României s-a calificat dramatic în semifinalele Campionatului Mondial din Danemarca, miercuri seara, după ce a învins echipa gazdă cu scorul de 31-30 (13-10, 27-27), la capătul prelungirilor, miercuri seara, la Herning, în sferturile de finală.


Echipa antrenată de suedezul Tomas Ryde a controlat meciul de la un capăt la altul, fiind condusă de daneze o singură dată, cu 28-27, în debutul prelungirilor (62).

Cristina Neagu a fost eroina partidei România - Danemarca (31-30), în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de handbal feminin, reuşind să marcheze 15 goluri. Ea a declarat după meci că această victorie este o reeditare a meciului din 2010, diferența fiindoar miza meciului. „Sunt extrem de fericită pentru această victorie. Am ratat acel 7 metri care ne putea costa calificarea, dar am încercat să mă ridic şi să merg mai departe. Am demostrat încă o dată că suntem o echipă unită. Mulţumesc fetelor care dat sută la sută azi. S-a repetat istoria din 2010, doar că atunci am jucat pentru medalia de bronz, acum a fost pentru calificarea în semifinale”, a declarat Cristina Neagu, la Dolce Sport, imediat după terminarea partidei.


Interul stânga a vorbit și despre cei care au criticat naţionala pe timpul acestui turneu final, în special după cele trei înfrângeri din grupă: „Să le fie ruşine celor care ne-au criticat după trei înfrângeri”.

Despre semifinala de vineri când România va înfrunta Norvegia, cu care s-a întâlnit şi în grupă, Cristina Neagu a afirmat că va fi un meci greu mai ales că nu au mai câștigat în fața nordicelor de peste zece ani. „Nu ştiu până unde putem să ajungem, am vorbim cu fetele şi luăm meci cu meci. Norvegia este Norvegia, n-am câştigat niciodată în ultimii 10-15 ani în faţa lor”, a mai spus Neagu.


Tomas Ryde spune că nu este însă supărat pe Cristina Neagu care a ratat lovitura de la 7 metri în minutul 60, mai ales că a reuşit nu mai puţin de 15 goluri în acest meci. „Am încercat să nu fiu emotiv în acest meci. Am încercat să fiu calm, să găsesc cele mai bune soluţii în defensivă. Colaboratorul meu Costică este perfect. Au fost probleme în câteva momente. Am încercat să le convingem să le atace. Am încercat să-i dau Paulei cinci minute de pauză, ca s-o reintroduc mai limpede. Evident că nu pot fi supărat pe Cristina pentru acel 7 metri ratat în final. Ambele echipe au fost puternice, ele au avut suportul publicului. Nu mă gândesc la meciul cu Norvegia, este un turneu greu. Franţa a ieşit, Rusia a ieşit, se poate întâmpla orice”, a declarat Tomas Ryde la DolceSport.

Handbalista Luciana Marin a declarat că tricolorele îşi doresc medalia de aur, pentru că au încredere în potenţialul lor. „Cea mai intensă emoţie pe care am trăit-o vreodată! Un meci foarte greu, pentru că era sala plină, 12.000 de suporteri le susţineau pe ele, nu pe noi, dar noi am făcut tot ce am ştiut şi ce tot ce ne-a stat în putinţă ca să iasă bine. Nu m-am îndoit nicio clipă după lovitura ratată de la 7 metri (n.r. - de Cristina Neagu, în ultima secundă), pentru că am avut încredere în noi că putem să le batem, am avut încredere că putem face un rezultat bun acum. Dacă nu avem încerdere în noi nu avem cum să trecem mai departe, nu avem cum să facem paşi mai mulţi şi mai importanţi în cariera noastră. Ne dorim să luăm medalia de aur pentru că avem încredere în potenţialul nostru şi avem încredere în echipa României”, a spus jucătoarea, la Dolce Sport.


Rezultatele din sferturi:
Olanda - Franța 28-25 (15-12)
Polonia - Rusia 21-20 (11-9)
Norvegia - Muntenegru 26-25 (13-11)
Danemarca - România 30-31 (10-13, 27-27), după prelungiri

Semifinalele Olanda - Polonia (19:00, ora României) și România - Norvegia (21:45) vor avea loc pe 18 decembrie, la Herning. În aceeași zi și în aceeași localitate se vor juca și partidele pentru locurile 5-8, Franța - Rusia (14:15) și Muntenegru - Danemarca (16:45).

Ultimele Stiri
abonare newsletter