Sport

„U” Cluj părăsește Cupa României după ce a fost înfrântă de Alba Iulia la trei puncte la total

Echipa de baschet feminin Universitatea Cluj a ratat calificarea în semifinalele Cupei României, după ce a pierdut în fața formaţiei CSU Alba Iulia, cu scorul de 65-69 (32-43), în manşa retur din sferturile competiţiei.

În tur, echipa clujeană s-a impus cu 63-62, astfel că scorul general este favorabil după două manşe celor de la CSU Alba Iulia, 131-128, care se califică la Turneul Final Four al Cupei României.

În partida de la Alba, echipa clujeană a început mai greu, primul sfert revenindu-le gazdelor, scor 28-16. Diferența creată în prima parte a jocului a fost imposibil de remontat, chiar dacă elevele lui Dragan Petricevic n-au mai pierdut niciun sfert pâna la final, scorul fiind 15-16, 14-14 și 12-19. Clujencele au fost aproape de a se califica în final-four, însă Ashley Grimes a ratat o aruncare de trei puncte la ultima fază a meciului.


Principalele marcatoare ale partidei au fost King 18 puncte, pentru CSU Alba Iulia, respectiv Ajanovici 24 puncte, pentru Universitatea Cluj.

După eliminarea din Cupa României, echipa Universitatea Cluj se pregăteste pentru returul Ligii Naționale. Primul meci din partea a doua a campionatului va avea loc sâmbătă, 19 decembrie, de la ora 18:00, în Sala Sporturilor „Horia Demian”.


Primele două echipe calificate în semifinale sunt Sepsi Sfântu Gheorghe şi Phoenix Galaţi, care au eliminat, în 9 decembrie, formaţiile CSM Târgovişte şi CSBT Alexandria în sferturile de finală ale competiţiei.

Ultimul meci din sferturi, dintre Olimpia Braşov şi ICIM Arad, este amânat, în tur scorul fiind de 70-53 pentru formaţia arădeană.


Turneul Final Four al Cupei României, în care se vor juca semifinalele şi finalele competiţiei, este programat în 5-6 februarie 2016.

Ultimele Stiri
abonare newsletter