Sport

Toni Conceição: „Am acceptat să vin să obţinem rezultate în scurt timp”

La doar câteva zile după ce și-a aniversat ziua de naștere, António Conceição da Silva Oliveira sau, mai simplu, Toni Conceição, s-a întors în Gruia. Antrenorul portughez și-a pus numele în pagini bune din istoria recentă a clubului vișiniu, câștigând mai multe cupe în urmă cu șase ani.

Toni Conceição vine la CFR într-un moment în care toată suflarea alb-vișinie speră în „miracole”, însă clujenii cred în Toni și sunt siguri că modul său de pregătire îi poate revitaliza pe băieți, iar meciul cu Botoșani nu vine ca un test, ci vine ca o bătălie în care mergem cu capul sus, în lupta pentru Play-Off.

Noul antrenor al echipei CFR Cluj, Toni Conceição, a condus, marţi, primul antrenament din al doilea său mandat în Gruia, după cel din 2009. El a declarat după antrenament că deși sunt momente mult mai dificile pentru echipă speră să obțină rezultate pozitive în scurt timp. „M-am întors după șase ani şi m-a încercat o mare emoţie când am intrat în vestiar. Normal, lucrurile erau atunci puţin diferite. Astăzi, clubul trece prin momente mai grele. Atunci, am scris istorie. Normal că totul e diferit faţă de vremurile în care am antrenat eu în România. Sunt echipe puternice, dar pe de altă parte există şi multe probleme financiare acum. Am discutat cu preşedintele Mureşan şi am acceptat să vin ca să ajut clubul, să obţinem rezultate în scurt timp. Normal că mi-aş dori șase puncte de la TAS, pentru că astfel am fi mai aproape de play-off”, a declarat Toni Conceição la prima (re)apariție în calitate de antrenor al CFR-ului.


El a recunoscut că a mai urmărit meciurile CFR-ului dar a spus că nu poate compara echipa de acum cu cea din 2009 când a plecat de la echipă. „Cunosc jucătorii de la CFR, am văzut meciurile pe internet. Cred că avem un lot competitiv. Vreau să formez o echipă care să joace un fotbal bun şi să facă puncte rapid. Nu pot să compar echipa de acum cu cea din 2009, dar este cert că acum fanii merită mai mult, raportat la istoria acestei echipe. Vom încerca din cele 15 puncte rămase în joc să obţinem cât mai multe, dar avem nevoie şi de o decizie bună de la TAS”, a spus Toni Conceição.

Tehnicianul în vârstă de 53 de ani, care revine la echipa din Gruia șase ani de absență, a aterizat luni noaptea la Cluj-Napoca iar marți a condus primul antrenament.


Conducerea fostei campioane a decis să întrerupă colaborarea cu Francisc Dican, sâmbătă, după ce jucătorii CFR-ului nu au mai reușit să câștige de pe data de 1 noiembrie, de la victoria cu 2-0 în fața formației Steaua. De atunci au urmat trei egaluri și două înfrângeri, iar remiza cu Chiajna, 0-0, a dus la punerea pe liber a tehnicianului de 48 de ani.

Conceição i-a mai pregătit pe ardeleni în perioada aprilie - noiembrie 2009 și a luat o Cupă a României și o Supercupă. În Liga 1 a mai antrenat formațiile FC Brașov, 17 meciuri între 2010-2011, și Astra, cinci meciuri în 2012. Toni a rămas liber după ce și-a încheiat contractul cu iordanienii de la Al-Faisaly.


Antrenorul portughez are ca şi obiectiv imediat câştigarea ultimelor două meciuri din acest an cu FC Botoşani (duminică 20:30, deplasare), respectiv Dinamo (20 decembrie, acasă), dar şi meciul din Cupă cu CSMS Iaşi (16 decembrie, deplasare). De asemnea, CFR aşteaptă şi decizia favorabilă de la TAS la finele acestui an (31 decembrie) care o poate trimite pe CFR în play-off.

Ultimele Stiri
abonare newsletter