Sport

Toni Conceicao este așteptat la CFR Cluj

Noul antrenor al echipei CFR Cluj, Toni Conceicao, va conduce, marţi, primul antrenament din al doilea său mandat în Gruia, după cel din 2009.

Noul staf tehnic al echipei CFR Cluj este aşteptat să preia echipa abia de marţi. Portughezul Toni Conceicao şi-a dat acceptul să preia banca tehnică a ardelenilor după remiza de acasă cu Concordia.

Conducerea fostei campioane a decis să întrerupă colaborarea cu Francisc Dican, după ce Camora și compania nu au mai reușit să cîștige de pe 1 noiembrie, de la acel 2-0 cu Steaua! De atunci au urmat 3 egaluri și 2 înfrângeri, iar remiza cu Chiajna de vineri, 0-0, a dus la punerea pe liber a tehnicianului de 48 de ani.


La scurt timp după anunțarea demiterii lui Francisc Dican, portughezul Toni Conceicao lăsa de înțeles că s-ar întoarce cu plăcere la echipa clujeană. „Este adevărat că sînt liber în acest moment. Dacă m-ar tenta o întoarcere la CFR? Experienţa din România mi-a adus mult bucurii, mai ales că am câştigat trofee la Cluj, la un club care a făcut istorie în ultimii ani. Am vizionat pe viu câteva partide în România în urmă cu ceva vreme, printre care şi cele ale CFR-ului. Pot să spun că sunt jucători de calitate la Cluj”, a declarat Toni Conceicao, pentru stiridesport.ro.

Conceicao i-a mai pregătit pe ardeleni în perioada aprilie - noiembrie 2009 și a luat o Cupă a României și o Supercupă. În Liga 1 a mai antrenat formațiile FC Brașov, 17 meciuri între 2010-2011, și Astra, cinci meciuri în 2012. Toni a rămas liber după ce și-a încheiat contractul cu iordanienii de la Al-Faisaly.


Toni Conceicao are ca şi obiectiv imediat câştigarea ultimelor două meciuri din acest an cu FC Botoşani (duminică 20:30, deplasare), respectiv Dinamo (20 decembrie, acasă), dar şi meciul din Cupă cu CSMS Iaşi (16 decembrie, deplasare). De asemnea, CFR aşteaptă şi decizia favorabilă de la TAS la finele acestui an (31 decembrie) care o poate trimite pe CFR în play-off, potrivit aceleași surse.

abonare newsletter