Sport

Căpitanul echipei de tenis a României despre meciul de Fed Cup de la Cluj: „Vor fi partide foarte disputate, vor fi meciuri frumoase”

Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, Alina Tecșor, a declarat, joi seara, la gala Federației Române de Tenis, că echipa noastră are șanse egale cu campioana Cehia, în meciul din primul tur al Cupei Federației.

„Cred că avem șansele noastre, eu, spre exemplu, nu m-am gândit că suntem outsider. Cred că șansele pentru victorie sunt egale, chiar dacă ele au mai multă experiență, în comparație cu noi, în Fed Cup. Cred că șansele sunt egale în momentul de față între cele două echipe”, a apreciat Alina Tecșor-Cercel.

Căpitanul echipei României consideră că meciul va fi unul destul de dificil și va depinde de forma jucătoarelor la primul turneu de Mare Șlem al anului: „Meciul arată destul de dificil, dar să nu uităm că și noi am ridicat nivelul echipei României, fetele au un nivel foarte bun acum. Să mai vedem cum o să fie și forma jucătoarelor după Australian Open și la noi și la adversare. Întâlnirea este deschisă și cu siguranță o să fie partide foarte disputate, o să fie meciuri frumoase”.


România și Cehia, campioana en titre, se vor înfrunta în primul tur al ediției 2016 a Fed Cup, pe 6-7 februarie, la Cluj-Napoca.

„Toate fetele vor face tot ce pot pentru echipa noastră, cred că toate care vor juca în meciul cu Cehia vor veni cu drag. Fiecare va face tot ce va putea pe teren”, a mai spus Alin Tecșor, care va lua o decizie în privința componenței echipei după Australian Open. „Vom aștepta să vedem forma fiecărei jucătoare după Australian Open. Apoi vom decide cine va juca. Componența echipei se decide cu 10 zile înainte de meci”, a subliniat căpitanul echipei României.


Alin Tecșor a caracterizat și anul 2015 pentru tenisul din țara noastră: „2015 a fost un an foarte frumos în tenisul românesc. Ne bucurăm mult că sunt asemenea rezultate și la fete și la băieți. Eu zic că a fost un an grozav”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter