Sport

Horia Tecău, după califcarea în semifinalele Turneului Campionilor: „Am avut un singur break pierdut”

Perechea formată din tenismanul român Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer s-a calificat, miercuri seara, în semifinalele Turneului Campionilor de la Londra la dublu, după ce a învins cuplul croato-brazilian Ivan Dodig/Marcelo Melo, cu 6-4, 7-6 (3), în al doilea lor meci din Grupa Fleming/McEnroe.

Tecău și Rojer, favoriții numărul doi ai turneului, au obținut a doua victorie în două două seturi și nu mai pot pierde calificarea în semifinale. Horia Tecău a mai participat de trei ori la Turneul Campionilor, dar nu a depășit niciodată faza grupelor.

Cei doi au avut șansa să închidă conturile înainte de tiebreak, dar adversarii au făcut break-ul la 5-4, pe serviciul lui Tecău. Horia și colegul său au dominat tiebreak-ul și au obținut victoria într-o oră și 22 de minute. Dodig și Melo, capi de serie numărul trei, câștigaseră în primăvară prima confruntare cu cuplul Tecău/Rojer, scor 6-3, 7-5, în semifinale la Roland Garros.


Horia Tecău a recunoscut că au fost și momente de frustrare dar faptul că și adversarii au greșit a făcut ca victoria să fie una mai ușoară. „Am servit bine și am pregătit bine tactic meciul. Am alternat serviciile și mișcarea la fileu, astfel încât să îi surprindem mereu. Ne-a funcționat și în primul meci, și în al doilea. În momentele importante am reușit să servim mult cu primul serviciu și să punem presiune pe ei. Am avut un singur break pierdut, la 5-4. Au returnat și ei bine, am făcut două greșeli la fileu destul de ușoare, s-a simțit și presiunea de final de meci, dar pentru noi e important că am reușit să ne mobilizăm repede și să câștigăm tie-break-ul. A fost un moment de frustrare că nu am reușit să terminăm meciul pe serviciu la 5-4. Scorul s-a făcut 5-5, meciul merge înainte. Am avut șanse să facem break în următorul game, la 5-5 și imediat ne-am montat și ne gândeam că în continuare suntem echipa care joacă mai bine, trebuie doar să rămânem calmi și să ne vedem de joc. Am câștigat următorul game pe serviciu destul de ușor și în tie-break la fel, au fost multe puncte destul de lungi, în care am reușit să îi facem să joace mai mult. Au venit și câteva greșeli din partea lor, mai ales din partea lui Melo. Ne-am făcut viața ușoară, ca să servim pentru meci la 6-3”, a declarat Horia Tecău pentru digisport.ro.

Grație acestui succes perechea româno-olandeză și-a asigurat 136.000 de dolari și 400 de puncte ATP.


În semifinale s-a mai calificat până acum și cuplul româno-indian Florin Mergea/Rohan Bopanna, liderul Grupei Ashe/Smith.

Tecău și Rojer, care sunt în cursă pentru a termina anul pe primul loc în clasamentul Emirates ATP Doubles Team Rankings, vor juca vineri ultimul meci din grupă, contra francezilor Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut.


Herbert și Mahut s-au impus miercuri în fața cuplului Marcin Matkowski (Polonia)/Nenad Zimonjic (Serbia), cu cu 5-7, 6-3, 10-8.

În clasament, pe primul loc se află Tecău/Rojer, cu 2 victorii (4-0 la seturi), pe locul secund se află Herbert/Mahut, o victorie și o înfrângere (3-3), pe trei sunt Dodig și Melo, cu o victorie și o înfrângere (2-3), iar ultimii sunt Matkowski/Zimonjic, două înfrângeri (1-4).


Joi, de la ora 14,00 (ora României), în Grupa Ashe/Smith, Mergea și Bopanna vor întâlni italienii Simone Bolelli/Fabio Fognini, iar de la ora 20,00 va avea loc partida Bob Bryan/Mike Bryan (SUA/N. 1) - Jamie Murray (Marea Britanie)/John Peers (Australia).

Turneul Campionilor la tenis de la Londra, Barclays ATP World Tour Finals, este dotat cu premii totale de 7 milioane de dolari.

Ultimele Stiri
abonare newsletter