Sport

Baschetbaliștii clujeni au scăpat la limită de o înfrângere în fața echipei BCM U Pitești

U-Banca Transilvania a câştigat la limită meciul din etapa a 8-a Ligii Naţionale de baschet masculin, 81-77 cu BCMU Piteşti, disputat în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Deși putea fi un meci mult mai simplu pentru jucătorii antrenață de Marcel Țenter, greșelile din primele două sferturi au pus echipa clujeană.

În afară de sfertul trei, celelalte trei sferturi au fost echilibrate, primele două fiind câștigate de echipa oaspete, BCM U Pitești, iar în ultimul sfert cele două echipe au marcat acelși număr de puncte, 18.


Antrenorul echipei U-BT, Marcel Țenter, a declarat că este fericit de victorie, asta mai ales după eșecul suferit în etapa trecută la Târgu Jiu. „Sunt fericit pentru victorie, deşi oaspeţii au avut primele două sferturi foarte precise din punct de vedere ofensiv, dar şi noi am marcat multe puncte, am avut 39 de puncte, însă ei au marcat 45, cred. Au fost greşeli în jocul nostru, pe care trebuie să ni le asumăm. Am luptat însă în ultimele două sferturi şi am câştigat mingi foarte importate. Am învins, până la urmă, după un meci foarte greu dar este o victorie importantă, pentru că venea după o înfrângere neaşteptată, cel puţin până în minutul 35, la Târgu Jiu, care ne-a zguduit. În primele două sferturi am pregătit nişte lucruri pe care nu le-am executat aşa cum trebuia, dar am făcut nişte ajustări la pauză şi am revenit. Cred că am fost mai determinaţi, am vrut să ne apărăm avantajul terenului propriu”, a declarat Marcel Țenter.

În următoarea etapă clujenii întâlnesc, în deplasare, formația CS Phoenix Galați, echipa care se situează pe locul 6.


Caseta tehnică:
U-Banca Transilvania: Filip Adamovic 24 puncte, Ivan Zigeranovic 20p., Kyndall Dykes 12p., Hargrove 7p., Pasalic 7p., Jawara 4p., Jucan 4p., Baciu 3p., Torokp..

BCM U Piteşti: Ross 32 puncte, Pustoynovov 21p., Mladenovic 9p., Cătalin Vlaicu 5p., Stamenkovic 5p., Bobrov 5p..


Programul următoarelor partide pentru U-BT:
CS Phoenix Galati - U-Banca Transilvania Cluj
U-Banca Transilvania Cluj - SCMU Craiova
U-Banca Transilvania Cluj - BC Mures Tg Mures
CS Dinamo Bucuresti - U-Banca Transilvania Cluj
U-Banca Transilvania Cluj - CS Gaz Metan Medias
CSU Atlassib Sibiu - U-Banca Transilvania Cluj
U-Banca Transilvania Cluj - CSM CSU Oradea

abonare newsletter