Sport

Prima zi la „EuroRoma”. Studenţii UBB, înfrânţi la fotbal

În prima zi la turneul inter-universitar „EuroRoma” a început cu reeditarea finalei din anul precedent la fotbal, însă de această dată fotbaliștii au fost învinși de echipa pe care anul trecut au reușit să o învingă în ultimul act, mai exact, Roma 1, cu scorul de 1-0 (min. 16), după un meci foarte echilibrat.

Clujenii nu au mai reușit să întoarcă rezultatul, deoarece organizatorii hotărât să joace două reprize de 20 de minute, însă acest fapt nu le-a scăzut moralul. „Primul joc pe care l-am desfășurat la această ediție a fost unul pe care l-am controlat. Consider că acest meci a fost câștigat de echipa adversară datorită faptului că aceștia aveau o dorința acumulată de-a lungul anului de a-și lua revanșa de la echipa de la care a luat bătaie ediția precedentă. Atât eu cât și echipa pe care am condus-o, nu am contestat această victorie, ne pare rău, recunoaștem victoria obținută de italieni, dar suntem cu gândul la următoarele două jocuri, care ne dau speranța de a accede în fazele superioare”, a declarat antrenorul Septimiu V. Ormenișan.

În cea de a doua zi la „EuroRoma”, U.B.B. Fotbal se vor confrunta cu două echipe cu care nu au mai jucat până acum, din Abu Dhabi și Paris.


Jucătorii de tenis au acumulat trei victorii din șase, iar organizatorii au cerut să fie introdus punctul decisiv. Astfel Raluca Ghindă a câștigat contra reprezentantei din Marseille, cu 6-1, Șerban  Radu Tiberiu a pierdut cu 6-2, iar la dublu mixt înfrângerea a fost de neevitat, cei din Franța, impunându-se cu 6-1.

Bianca Bîltac a reușit cea de a doua victorie contra gazdelor, câștigând cu detașare cu scorul de 6-0, iar Alex Furtună nu a acumulat niciun punct, pierzând deci cu 6-0, însă la dublu mixt aceștia s-au impus cu 6-3 „A fost un meci mai greu fiindcă partenerul meu a avut unele momente de picaj și am simțit nevoia că trebuie să il încurajez și motivez pentru a redresa meciul, deorece de la 2-0 pentru noi am ajuns să fim conduși cu 3-2.


Voleibalistele au pierdut primul meci contra celor din Praga, primul set fiind înfrânte cu 15-13, al doilea impunându-se cu 15 la 10, însă datorită faptului că Andreea Cotfas, căpitanul echipei, a suferit o accidentare la genunchi, fetele s-au demoralizat, deci, au pierdut cu 15-9 în setul decisiv, iar scorul final a fost 2-1 pentru cele din Praga.

Jucătoarele de volei speră ca accidentarea căpitanului să nu fie gravă și să poată reveni pe teren chiar de la următorul meci, împotriva voleibalistelor din Madrid. „Meciul de ieri împotriva fetelor de la Universitatea din Praga a fost unul disputat în care ambele echipe am dat tot ce am avut mai bun pe teren, dar la 1-1 printr-o accidentare stupidă meciul a luat o întorsătura nedorită și am fost învinse cu 2-1. Împreună cu echipa suntem încrezătoare că astăzi vom avea două rezultate pozitive, care ne vor asigura un loc în fazele superioare ale competiției”, a declarat căpitanul echipei.


În cele din urmă Andreea nu se va putea recupera până la meciul următor, dar va fi alături de colegele sale de pe bancă.

Articol scris de Laura ciobăniţă, studentă Jurnalism, FSPAC-UBB

Ultimele Stiri
abonare newsletter