Sport

Clujencele au reușit o victorie uriașă în fața campioanei României, CSM Târgoviște, scor 87-79

Echipa antrenată Dragan Petricevic a învins campioana României la baschet feminin, CSM Târgoviște, scor 87-79, după un meci în care clujencele au făcut spectacol.

După înfrângerea suferită de clujence în meciul cu CSU Brașov, baschetbalistele de la Universitatea Cluj au avut o misiune foarte grea în fața echipei antrenate de Predrag Vasic care în ultimele patru partide nu cunoscuse înfrângerea.

Începutul partidei pentru cele două echipe a fost unul bun, în primele nouă minute ale primului sfert ele mergând cap la cap. Finalul primul sfert le-a prins pe clujence cu apărarea ceva mai slăbită decât a târgoviștencelor. Sfertul al doilea a fost unul nefast pentru baschetbalistele de la Universitatea Cluj. Clujencele nu au reușit să marcheze prea multe puncte, astfel că pauza le-a prins cu un dezavantaj de 12 puncte.


Pauza a schimbat radical echipa clujeană, jucătoarele echipei gazde fiind mult mai determinate în sfertul al treilea, atunci când Wilson, Prlja, Grimes și Gavrilă au reușit să marcheze de mai multe ori mingi de 3 puncte. Dacă până la pauză avantajul era al echipei oaspete, la finalul sfertului trei clujencele erau cele care conduceau cu 7 puncte.

Ultimul sfert a fost cel mai echilibrat, ambele echipe reușind să facă un meci foarte bun, dar și de această dată clujencele au marcat mai multe puncte, cu 1 mai mult față de echipa adversă, scor final 87-79 (21-24, 15-24, 32-13, 19-18).


Antrenorul echipei clujene, Dragan Petricevic, a afirmat că în sfârșit se vede munca depusă la echipă de la venirea pe banca tehnică. „Acesta a fost practic primul meci al meu de la revenirea acasă și s-a văzut clar că întreaga echipă a avut emoții. Am început meciul foarte prost, Târgoviște a început foarte bine, au speculat foarte bine faptul că noi nu avem lungimea băncii atât de mare încât să menținem ritmul impus de ele și s-a văzut pe statistică. Este foarte important că două meciuri în deplasare cu echipele bune am jucat bine, de la meci la meci s-a arătat o îmbunătățire de joc. Am reușit și am știut că undeva eforturile depuse până acum trebuie să se întoarcă și în favoarea noastră. Dacă nu a fost să fie la Brașov unde am pierdut meciul pe care consideram că puteam să-l câștigăm, iată că s-a întâmplat astăzi în fața unui adversar foarte bun, campioana României”, a declarat Dragan Petricevic.

Pentru baschetbalistele de la Universitatea Cluj urmează o pauză de două săptămâni, după care vor întâlni echipa Univ Goldis ICIM Arad, sâmbătă, 29 noiembrie, pe teren propriu.


Marcatoare:
Universitatea Cluj: Grimes 24 puncte, Wilson 17 p., Ajanovic 17 p., Prlja 14 p., Ferenczi 11 p., Clark 4p.

CSM Târgoviște: Cosby 28 puncte, Wampler 14 p., Olah 9 p., Principe 8p., Thompson 7 p., Pop 6 p., Toma 4 p., Huțanu 3 p.

Ultimele Stiri
abonare newsletter