Sport

Iuliu Mureșan: „Nu putem face Liga 1 - CFR Cluj pentru că nu rezistă gazonul”

Steaua ar putea să ceară conducerii clubului CFR Cluj ca și următoarea partidă, cel împotriva echipei Dinamo, să se desfășoare pe stadionul din Gruia. Președintele clubului clujean atrage atenția că acest efort nu ar putea fi suportat de gazonul de pe teren.

Chiar dacă, duminică, Steaua a disputat meciul „pe teren propriu” pe stadionul din Gruia, acesta fiind considerat un caz special după Arena Națională a fost închisă din cauza lipsei avizului ISU, Iuliu Mureșan spune că mai multe meciuri alea altor echipe decât CFR Cluj nu ar putea fi disputate pe stadinul „Dr. Constantin Rădulescu” din cauza gazonului care ar putea ceda.

Preşedintele clubului CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a declarat că Steaua nu poate disputa toate meciurile de pe teren propriu la Cluj-Napoca deoarece nu rezistă gazonul. „Sunt mai multe stadioane care corespund, în primul rând cele construite înainte de 1992, pentru că pe vremea comuniştilor nu se gândea nimeni să nu respecte normele pentru incendii. Deci eu cred că acestea vechi corespund, chiar dacă nu arată bine în exterior. La cele noi, din cauza costurilor mari, s-a mai sărit puţin peste anumite lucruri, ceea ce nu este bine. Dar noi nu putem ajuta pe toată lumea să joace la Cluj. Nu putem face Liga 1 - CFR Cluj pentru că nu rezistă gazonul. Dacă am avea gazon sintetic, precum la Chiajna, ar putea fi trei meciuri pe zi. Dar aşa, nici două echipe să joace toate meciurile pe acelaşi stadion nu se poate. Noi am ajutat Steaua acum, dar nu neapărat pentru un câştig financiar. Aşa, un meci-două putem, dar mai mult nu se poate pentru că nu rezistă gazonul”, a spus Iuliu Mureșan, potrivit digisport.ro.


Întrebat dacă există riscul ca etapa următoare a Ligii 1 să nu se dispute în cazul în care mai multe stadioane din ţară nu obţin avizul ISU, Mureşan a răspuns că o decizie în acest sens pot lua LPF şi FRF. „Este o decizie grea pe care trebuie să o ia LPF şi FRF. Noroc că nu sunt implicat, pentru că nu mi-ar plăcea să o iau eu. E foarte greu să iei o decizie, să pui o semnătură pe o derogare de la o normă atât de elementară şi de importantă precum sunt cele ISU. Pentru că s-a văzut tragedia care s-a întâmplat. E trist, trebuie să ne adunăm toţi şi să luăm măsuri. Pentru că situaţii asemănătoare ca la stadioanele de fotbal se găsesc şi la mall-uri, la clădirile de birouri. E o problemă naţională, nu e doar a unui club sau a fotbalului”, a explicat Mureșan, potrivit aceleași surse.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că reprezentanții Primăriei Capitalei i-au dat asigurări că Arena Națională va primi avizul pentru securitate în caz de incendiu din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) până la sfârșitul săptămânii, iar în acest caz aceasta va putea găzdui derby-ul Dinamo - Steaua, programat în 22 noiembrie, în cadrul etapei a 18-a a Ligii I.


Cei doi au fost prezenți, luni, la Casa Fotbalului, la deschiderea programului Football Management Scheme, alături de Michael van Praag, președinte al Federației de Fotbal din Olanda și vicepreședinte UEFA.

La cursurile de managementul fotbalului, susținute de experți avizați de UEFA, participă reprezentanți de la cluburi din primele trei eșaloane din România, dar și de la fotbal feminin, futsal și fotbal pe plajă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter