Sport

„U” Alexandrion întâlnește campioana României, CSM București

Echipa de handbal feminin Universitatea Alexandrion Cluj întâlnește lidera din clasamentul Ligii Naționale, CSM București, într-un meci care va conta pentru etapa a 12-a a competiției naționale.

Dacă în sezonul trecut echipa clujeană a pierdut la mare diferență partidele împotriva celei mai bune echipe din România, 25-45 în tur și 28-38 în retur, elevele antrenate de Carmen Amariei vor încerca de această dată cel puțin să reducă din diferența de goluri de pe tabela de marcaj.

„U” Alexandrion se află în acest moment pe locul 10 în clasamentul Ligii Naționale. În ultimele cinci partide, clujencele au realizat o singură victorie, împotriva echipei Unirea Slobozia, scor 26-21. Înfrângerile au fost suferite în fața echipelor: „U” Cluj - Rapid 28-32, „U” Cluj - CSM Ploiești 24-28, „U” Cluj - Dunărea Brăila 33-25, „U” Cluj - HC Zalău 30-25.


Cristina Laslo: „Încercăm să depăşim momentul”

Deși se confruntă cu probleme mari de moral, ultima înfrângere venind chiar pe finalul meciului, Cristina Laslo, componentă a naţionalei de handbal a României, care a câştigat Campionatul Mondial din Macedonia U18 de anul trecut, spune că atmosfera la „U” Alexandrion Cluj este de susţinere morală şi de luptă. „Atmosfera la noi la echipa, la U Alexandrion, este de susţinere morală şi încercăm să depăşim momentul împreună. U Alexandrion a demonstrat că se poate lupta şi chiar să şi învingă partea de sus a clasamentului. De altfel, sloganul echipei este Esenţa de campion”, a declarat handbalista, potrivit prosport.ro.

Cristina spune că handbalul reprezintă pentru ea un stil de viaţă. „Handbalul pentru mine înseamnă un stil de viaţă pe care îl am de când sunt mică şi de care vreau să am parte tot restul vieţii. Handbalul este o mare parte din mine, iar forţa vine din interiorul meu. De la Luminiţa Huţupan am învăţat foarte multe care mă vor ajuta atât în jocul de handbal, cât şi în viaţă. Nu o sa enumăr tot ce am învăţat, dar vă pot spune ca regula numărul 1 este atitudinea”, a mai afirmat clujeanca.


Clujencele antrenate de Carmen Amariei vor întâlni, marți, de la ora 17:30, campioana României, CSM București.

Adversară a Clujului după egalul cu Buducnost

CSM București, adversara din această etapă a echipei de pe malul Someșului vine după un egal uriaș realizat cu doar două zile în urmă. Campioana României la handbal feminin, CSM București, a reușit duminică seara, în Muntenegru, un rezultat excelent cu campioana Europei intercluburi, Buducnost Podgorica, scorul fiind 23-23, bucureștencele conducând la pauză cu 13-12. De altfel, CSM a condus pe tot parcursul meciului, terminând în atac, într-un final de mare tensiune.


Meciul a contat pentru grupa D a Ligii Campionilor la handbal feminin, punctul obținut duminică fiind cu atât mai important cu cât săptămâna trecută, la București, Buducnost câștigase în fața CSM cu un scor confortabil, 28-22.

Partida dintre cele două echipe va avea loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter