Sport

Studenţii de la UBB participă la „EuroRoma”

Studenții de la Facultatea de Educație Fizică și Sport ai Universității Babeș-Bolyai, din Cluj-Napoca, vor participa la cea de a 15-a ediție a competiției universitare, „EuroRoma”, care va avea loc în capitala Italiei, în perioada 12-15 noiembrie 2015.

Sportivii care vor lua parte la această ediție sunt încrezători că nu vor veni acasă fără medalii și că își pot apăra titlul de campioni. „Mergem cu moralul foarte ridicat și avem o echipă mai puternică spre deosebire de anul precedent, așadar trebuie să demonstrăm că anul trecut nu a fost o întâmplare locul I”, a declarat Marius Ionescu, unul dintre fotbaliști.

Delegația din acest an va fi formată din Septimiu Ormenișan, Ducu Mureșan, Cosmin Prodea, profersor psihopedagogie.


Sporturile la care vor participa studenții de la UBB anul acesta sunt fotbal (fiind antrenați de Septimiu Vasile Ormenișan), volei feminin ( fetele fiind instruite de Ducu Mureșan), handbal masculin, tenis de câmp – masculin şi feminin şi înotătorul Paul Borbilean. Singura atletă care va lupta pentru prestigiul universităţii va fi Laura Popescu.

Prima ediție la care au participat studenții din Cluj-Napoca la această competiție a fost în 2013, cu un singur sport, și anume, fotbal, la care au luat locul III. Un an mai târziu, elevii lui Septimiu Ormenișan au fost mai motivați și s-au întors cu medalia de aur, împreună cu băieții de la handbal. Pe lângă aceștia au mai participat echipa de volei masculin și tenis masculin și feminin, simplu, dublu și mixt.


În primăvara acestui an studenții din cadul Universității Babeș-Bolyai au mai participat la competiția internațională inter-universitară „Bogazici Sport Fest 2015”, unde au obținut medalii de argint și locul II la fotbal, cinci medalii de aur, patru de argint, trei de bronz la înot, medalii de argint și locul II la volei outdoor și totodată locul III la fete.

Articol scris de Laura Ciobăniță, studentă la Jurnalism-FSPAC, UBB

Etichete: ubb cluj studenti
abonare newsletter