Sport

„U” Cluj a câștigat primul meci, pe teren propriu, cu Dragan Petričević pe banca tehnică

Baschetbalistele clujence au câștigat categoric meciul disputat, miercuri, pe teren propriu în fața echipei CSM Satu Mare, scor 90-64.

Privit ca fiind debutul oficial al noului antrenor al Universității Cluj, Dragan Petričević, în fața suporterilor, meciul a fost unul destul de relaxat pentru clujence, câștigând fiecare sfert de meci în fața echipei de pe ultimul loc în clasamentul Ligii Naționale.

Dacă în meciurile anterioare Mihai Coldea, acum antrenorul secund al echipei de pe malul Someșului, a mizat mai mult pe jucătoarele străine, Dragan a introdus în teren mai mult jucătoarele autohtone. Printre cele care s-au remarcat în această partidă se numără Mihaela Maxim, care a marcat 16 puncte, Ashley Grimes, cu 15 puncte marcate, Shanara Clark, cu 12 puncte marcate, Emoke Szocs, 11 puncte marcate, Flavia Ferenczi și Teodora Neagu, cu câte 10 puncte marcate, Vanesa Lache, cu 7 puncte marcate, Cristina Gavrilă, cu 6 puncte marcate, și Kata Meszaros, cu 3 puncte marcate.


Partida a început foarte bine pentru clujence, ele reușind să se impună în primul sfert cu 23-18. Nici în al doilea sfert baschetbalistele antrenate de cel care a fost anunțat ca un șoc pentru întregul mediu baschetbalistic feminin din România nu s-au lăsat bătute, ele câștigând sfertul cu 21-12. După pauza mare au tranșat meciul și au câștigat sferturile 3 și 4 cu scorul de 26-17, respectiv 20-17.

De remarcat este faptul că în sfârșit s-a văzut o schimbare foarte importantă în modul de abordare a meciului de către baschetbalistele clujence, ele reușind să facă presing de mai multe ori pe perioada meciului.


Următorul meci pentru echipa de baschet feminin Universitatea Cluj va avea loc sâmbătă, 7 noiembrie, în deplasare la echipa Olimpia CSU Brașov, formație care se află în acest moment pe locul 9 în clasamentul LNBF.

abonare newsletter