Sport

Csaba Gal, căpitanul rugbiștilor clujeni: „În rugby diferența poate fi făcută și de cât de mult îți dorești victoria”

Universitatea Cluj și CSA Steaua București se vor întâlni în barajul SuperLigii de rugby pentru un loc în semifinalele competiției.

Echipa de rugby masculin „U” Prodvinalco va întâlni sâmbătă, în deplasare, formația Steaua București, într-o partidă ce contează pentru barajul de accedere în semifinale.

Echipa care se va califica în penultimul act al întrecerii va fi stabilită într-o singură manșă, steliștii beneficind de avantajul terenului propriu datorită poziției din clasament.


Clujenii joacă în acest baraj din postura echipei aflate pe locul 6 în clasamentul SuperLigii, în vreme ce bucureștenii au încheiat sezonul regulat pe poziția a 3-a.

Căpitanul echipei clujene, Csaba Gal (25 de ani, 184cm și 99 kg) a lăsat deja în urmă participarea la Cupa Mondială din Anglia alături de România și vrea să producă alături de colegi marea surpriză în fața „militarilor”, potrivit site-ului oficial al competiției.


Reporter: Csobi, cum vedeți voi meciul de sâmbătă cu Steaua?
Csaba Gal: Pentru noi acest meci este ca o finală. Mă aștept să fie un meci echilibrat, iar la final cred că va câștiga cel care își dorește mai mult victoria.

R.: Ați pierdut pe teren propriu în fața Stelei destul de greu. Cât de mult s-a schimbat echipa de la acel meci din turul SuperLigii?
C.G.: Am devenit mai omogeni, s-au fixat mai bine schemele de joc. Cred că se poate vorbi de un progres pentru că este normal să progresăm, din greșeli învățăm. În plus, avem un staff competitiv, de la care avem multe de învățat.


R.: Unde crezi ca se va decide meciul, pe trei sferturi sau grămadă?
C.G.: Pe teren. Ambele compartimente sunt importante pentru că degeaba ai grămadă, dacă nu ai trei sferturi și invers. Trebuie să fie o unitate între cele două, să se ajute un compartiment pe celălalt. Este important rezultatul final și atât.

R.: Ce crezi că are Clujul în plus față de Steaua?
C.G.: Nu știu dacă este vorba de a avea ceva în plus, dar cred că este importantă dorința de autodepășire. În rugby cred că diferența poate fi făcută și de cât de mult iți dorești victoria.


R.: Cum ai regăsit echipa după întoarcerea de la Cupa Mondiala?
C.G.: Cu un moral foarte bun, cu băieții dornici de performanță, să înceapă cât mai bine partea a doua a campionatului pentru a ne putea îndeplini obiectivul, acela de a termina mai sus decât am făcut-o anul trecut.

R.: Când spui Cupa Mondială, ce momente ai în minte?
C.G.: Experiența de pe Wembley, victoria cu echipa Canadei, clipele petrecute acolo, cu echipa, cu colegii, până și experiențele neplăcute, cum au fost înfrângerile, au avut ceva pozitiv în ele. Am rămas cu foarte multe amintiri de acolo și cu bucuria că am făcut această Cupa Mondială.


R.: Ai vreun regret că te-ai întors la Cluj?
C.G.: Niciunul! Când am revenit acasă mi-am propus să ajut echipa, să creștem ca o familie aici, să facem performanță, să construim o echipă competitivă. Eu am venit pentru a fi acasă și pentru că mi-a plăcut proiectul care mi s-a propus.

R.: Cum e să lucrați cu Bogdan Bălan? Mai tragi cu ochiul la antrenamentele pe grămadă?
C.G.: Bogdan este un antrenor tânăr, de la care ai ce să înveți, iar prezența lui este un câștig pentru echipă. Se vede că a jucat atâția ani în Franța, a venit cu lucruri noi. De învățat întotdeauna înveți, iar faptul că e aici cu noi, ne ajută.

R.: Ești unul dintre cei mai experimentați și valoroși jucători ai Clujului și toată lumea se așteaptă să tragi echipa după tine. Simți o presiune?
C.G.: Nu, pentru că atunci când intru pe teren încerc întotdeauna să mă autodepășesc, să fiu cel mai bun, să dau de fiecare dată tot ce pot. Dacă fac asta, cred că toată lumea va încerca să facă la fel.

R.: Te vei întâlni cu un prieten special sâmbătă, cu Lucaci…
C.G.: Am foarte mulți prieteni la Steaua, însă Lucaci este cu adevărat special. Suntem prieteni apropiați, avem glumele noastre, îi place să mă tachineze pentru că sunt ungur, însă există un mare respect între noi. Mă bucur că vom fi adversari, pe teren vom da totul, iar cel mai bun va câștiga, că după meci să ne strângem mâinile și să stăm de vorbă.

În meciul programat sâmbătă, 7 noiembrie, pe terenul din Complexul Ghencea, de la ora 11:00 (în direct pe TVR 2), ardelenii vor încerca să răstoarne calculele hârtiei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter