Sport

„U” Cluj a învins FC Ardealul în derbiul Ligii Elitelor

Echipa de juniori U19 a clubului Universității Cluj a câștigat derbiul din Liga Elitelor, împotriva echipei FC Ardealul Cluj, disputat pe Cluj Arena, cu scorul de 2-0.

Cu acest succes Universitatea Cluj acumulează 25 de puncte și este în continuare pe primul loc în clasamentul Seria Vest, iar FC Ardealul rămâne pe locul 2 cu 21 de puncte.

Andrei Iuliu Hațiegan, jucătorul Universității Cluj, a fost omul meciului, reușind să înscrie ambele goluri ale meciului. El a deschis scorul din penalty, în minutul 40, iar golul cu numărul doi l-a înscris la mijlocul reprizei secunde, în minutul 65.


La meci au asistat circa 500 de spectatori.

Liga Elitelor este o competiție destinata echipelor de club cu jucători sub 19 ani și sub 17 ani în care participă 24 de echipe la U19 și 26 de echipe la U17, împărțite în două regiuni, Vest și Est. După 11 etape, primele două echipe clasate în fiecare regiune se califică în turneul final de la Mogoșoaia. Din fiecare regiune retrogradează câte două echipe și promovează alte două.


Echipele de start:
FC Ardealul: Potcoavă - Jude, Băghiceanu, Varga, Bituleanu - Cozma, Mocanu - Drăghici, Roșca, D. Mih - Prejmerean. Au mai jucat: Neamț, Covaci, Tapoi. Antrenor: Călin Moldovan.

Universitatea Cluj: Rareș Pop - Petrișor, Morar, Irimie, Manu - Fodor, Tand - Janos Norbert, Hațiegan, Solovăstru - Arman. Au mai jucat: Nistor, A. Dulca, Vlăduț, Bria, Moșuți. Antrenor: Călin Sălăgean.


 

Text și foto de Noemi Arman, studentă în anul I la Departamentul de Jurnalism, FSPAC, UBB

Ultimele Stiri
abonare newsletter