Sport

Echipa din Gruia mai trebuie să aștepte până în noiembrie răspunsul de la TAS

CFR Cluj așteaptă în continuare decizia Tribunalului Sportiv de la Lausanne după ce ieri audierile au durat mai mult de șase ore, iar la sfârşitul zilei avocaţii FRF şi cei ai ardelenilor nu ştiau nimic.

Răspunsul de la TAS în ceea ce privește o eventuală redare a punctelor pentru CFR nu va veni mai repede de 13 noiembrie.

Clujenii au susţinut, în mare, acelaşi argument ca şi în cazul procesului câştigat cu FRF, pentru penalizarea cu 24 de puncte, din sezonul trecut. Juriştii CFR-ului au invocat Legea Insolvenţei, care nu permite unei societăţi să achite datoriile, decât în urma unui plan de reorganizare, potrivit prosport.ro.


În luna mai, Comisia de Licenţiere a decis penalizarea echipelor CFR Cluj şi  Petrolul Ploiești, cu câte 6 puncte, acestea fiind reţinute în actualul sezon. Penalizarea a fost decisă pentru că cele două cluburi au raportart datorii către jucători şi către alte cluburi, la momentul depunerii manualului de licenţiere.

Juriştii CFR-ului au invocat Legea Insolvenţei atât la în disputele din România cât și la cele de la TAS, care nu permite unei societăţi să achite datoriile, decât în urma unui plan de reorganizare.


CFR a câştigat la TAS un proces similar, în luna mai, atunci când Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis atunci anularea penalizării de 24 de puncte, dictată de Comisiile FRF pentru datorii către mai mulţi jucători, tocmai din motivul că CFR-ul este un club aflat în insolvenţă.

Pe acest succes se bazează şi acum oficialii clujeni, când spun că îşi vor recâştiga încă o dată punctele.


Conform unui comunicat al Administratiei de Licenţiere din cadrul FRF, nouă cluburi din Liga 1 riscă depunctarea în această toamnă pentru că nu şi-au achitat datoriile la timp. Prima sancțiune este penalizarea cu trei puncte în clasament pentru cei care nu și-au stins datoriile până pe 30 septembrie. Dacă nici la 31 octombrie nu au fost achitate restanțele, clubul va fi sancționat, în plus, cu câte două puncte pentru fiecare categorie de datorii.

Nu mai puțin de cinci dintre cele șase formații clasate acum pe loc de play-off și care se bat, teoretic, pentru cupele europene au restanțe financiare și sunt pasibile de depunctare. Liderul Astra, Viitorul, Pandurii, Dinamo și ASA Târgu Mureș sunt în situația de a fi depunctate. Lor li se adaugă CSMS Iași, CFR Cluj, FC Botoșani și Petrolul, echipe care se află în acest moment în zona de play-out a Ligii 1.


Până atunci CFR Cluj va disputa următorul meci, vineri, de la ora 20:30, în deplasare pe malul Begăi, în compania formației Poli Timișoara.

Clasamentul Ligii 1
1. Astra Giurgiu 30
2. FC Viitorul 26
3. Steaua București 26
4. Pandurii Târgu Jiu 26
5. Dinamo București 24
6. ASA Târgu Mureș 19
7. CS „U” Craiova 19
8. CSMS Iaşi 16
9. CFR Cluj 14
10. ACS Poli Timișoara 14
11. FC Botoșani 12
12. Concordia Chiajna 10
13. FC Voluntari 6
14. Petrolul Ploiești 4

abonare newsletter