Sport

Dragan Petričević este noul antrenor al echipei de baschet feminin „U” Cluj

Echipa de baschet feminin a Universității Cluj se întărește cu un nume important pe banca tehnică. Antrenorul Dragan Petričević va prelua, peste aproximativ două săptămâni, echipa de baschet feminin din cadrul Clubului Sportiv Universitatea Cluj.

Dragan a semnat, duminică seara, un contract valabil pe trei ani şi jumătate, revenind astfel la Cluj, locul unde, în urmă cu 19 ani, câştiga campionatul naţionat cu echipa de băieţi.

De origine bosniac, Dragan Petričević este cel mai longeviv antrenor care activează la nivel de seniori în această disciplină sportivă. Acesta ocupa funcția de tehnician al echipei feminine Universitatea Cluj-Napoca, fiind secondat de fostul antrenor principal al echipei, Mihai Coldea.
„Mă bucur şi sunt onorat că în următorii trei ani şi jumătate voi fi antrenorul unui club care are cea mai titrată echipă din istoria baschetului feminin românesc. U Cluj şi suporterii săi sunt pentru mine mult mai mult decât numele unui club care m-a ofertat şi niste oameni care susţin echipa lor. Am venit în urmă cu aproape 20 de ani în România şi U Cluj şi clujenii au devenit o parte din mine, deja de la primul sezon. Chiar dacă de atunci şi până acum nicioadată nu am mai lucrat ca antrenor la Cluj, s-a păstrat o legătură foarte strânsă între mine şi Clujul acesta extraordinar unde niciodată nu am fost primit ca un adversar, ci ca un prieten. Acest aspect a contat foarte mult”, a declarat, pentru ziardecluj.ro, Dragan Petričević.


Cel mai probabil, Dragan va debuta pe banca echipei clujene de baschet feminin la sfârşitul lunii octombrie, atunci când Universitatea va juca la Alba-Iulia.

Dragan Petricevic a demisionat, lunea trecută, din funcţia de antrenor principal al echipei de baschet masculin BC Timişoara, deoarece era nemulţumit de faptul că jucătorii sunt neplătiţi, iar clubul are probleme financiare.


În cariera lui de antrenor, Dragan Petričević a antrenat echipe precum: Politehnica Moldrom Iași (1997-1999), West Petrom Arad (1999-2002), CSU Asesoft Ploiești (2003-2004), Farul Constanța (2004-2005), ELBA Timișoara (2004-2005), BCM Timișoara (2006-2007), CS Elba Timișoara (2007-2009), BC Timișoara (2009-2010), Étoile du Sahel - Tunisia (2010-2011), CSU Atlassib Sibiu (2011-2012), MIA Academy Tbilisi - Georgia (2013-2014) și BC Timișoara (2014-2015).

Petričević este antrenorul străin cel mai longeviv în baschetul din România. El a fost un pionier al antrenoratului ex-iugoslav în țara noastră. Este și un tehnician cu performanțe, având campionate câștigate în baschetul masculin la Cluj, Arad și Ploiești, respectiv două cupe naționale la Timișoara.


Echipa de baschet feminin Universitatea Cluj-Napoca este unul dintre cele mai importante branduri din sportul românesc. Universitatea Cluj este un club cu o foarte bogată tradiție, cu cele mai multe titluri naționale câștigate, cu participări sonore în cupele europene, cu meciuri de neuitat pe plan continental și provine dintr-un oraș cunoscut pentru dragostea pe care o poartă baschetului.

Aducerea lui Dragan Petričević este un pas important și ar putea determina sponsorii să bage mai adânc mâna în buzunar.


Până atunci, clujencele vor juca pe terenul formaţiei CSBT Alexandria, în 21 octombrie, şi vor primi vizita grupării ACS Sepsi SIC, într-un meci programat pentru data de 24 octobrie.

abonare newsletter