Sport

Au avut meciul „în mână” dar l-au cedat în ultimele minute de joc. „U” Alexandrion - CSM Ploiești 24-28 (16-13)

Handbalistele de la Universitatea Cluj au pierdut partida, disputată pe teren propriu, în fața formației CSM Ploiești, după ce mai bine de 40 de minute au condus pe tabela de marcaj.

Universitatea Cluj a primit, sâmbătă, vizita echipei de pe locul 3, CSM Ploiești, o echipă formată din jucătoare cu experiență.

După un început de partidă mai slabă, elevele antrenate de Carmen Amariei au prins elan reducând din diferență și chiar preluând conducerea după primele 10 minute de joc. Cu Chintoan și Paraschiv în formă bună, clujencele au intrat la vestiare cu un avantaj de 3 goluri.


Repriza a doua au început-o foarte bine, golurile venind ușor, dar, pe fondul oboselii, clujencele au cedat jocul în ultimele 10 minute. Ploieștencele au profitat de forma mult mai proastă din ultimele minute de joc și au preluat conducerea încheind meciul la o diferență de 4 goluri.

Antrenoarea echipei clujene U Alexandrion, Carmen Amariei, s-a declarat mulțumită de prestația jucătoarelor sale în această partidă și a spus că diferența de pe tabela de marcaj a făcut-o greșelile tehnice neprovocate. „Putem spune că noi am încercat să ne facem treaba cât mai bine cu putință. Din păcate, astăzi, rezultatul nu ne favorizează, însă am avut de înfruntat o echipă experimentată și s-au văzut jucătoarele cu experiență că au reușit să facă diferența. Noi am avut în a doua repriză peste zece greșeli tehnice neprovocate și cred că și în unele momente nu au fost disciplinate tactic. Ne luptăm cu aceste aspecte și în privința faptului că sunt jucătoare tinere, sunt jucătoare care cred că la momentul respectiv pot să facă diferența luând tot jocul. De aceea se numește sport de echipă ca să putem să trecem peste o echipă care este destul de omogenă și cu destul de multă experiență. Este destul de grea înfrângerea pentru că chiar s-au luptat, chiar și-au dorit foarte mult și din multe puncte de vedere s-au autodepășit. Cred că la nivelul greșelilor tactice s-a făcut diferența. Singurul lucru pe care mi l-aș dori ar fi una sau două jucătoare la linia de nouă metri care să aibă o experiență mai mare decât o au fetele noastre în momentul de față pentru că în momentele cheie ale unui meci chiar ai nevoie de acea bătrânică care să ducă atacul și echipa spre victorie”, a declarat Carmen Amariei.


Fosta handbalistă a Universității Cluj, în sezoanele 2002-2004 și 2010-2014, Mihaela Tivadar, a declarat după meci că se aștepta la un meci greu dar că se bucură pentru victoria echipei sale. „Am început foarte bine dar pe urmă ne-am relaxat. Ne așteptam să fie un meci greu pentru că deși echipa Clujului este o echipă tânără este o echipă foarte ambițioasă și totdeauna încep cu elan dar pe urmă cedează. Acum mă bucur că am câștigat deși e greu să joc aici dar eu mă bucur pentru echipa mea”, a declarat Mihaela Tivadar.

Cu această înfrângere echipa condusă de Carmen Amariei și Luminița Huțupan ajung pe locul 9, cu 9 puncte acumulate din 8 meciuri disputate.


Următorul meci pentru echipa clujeană va avea loc sâmbătă, 24 octombrie, pe terenul echipei de pe locul 4, HC Dunărea Brăila.

Ultimele Stiri
abonare newsletter