Sport

„Studenții” au marcat primul punct pe teren propriu în fața echipei FC Brașov, scor 0-0

Universitatea Cluj a reușit să obțină primul punct pe teren propriu în confruntarea cu FC Brașov, scor 0-0, partidă care a contat pentru etapa a IX-a a Ligii a 2-a, seria de Vest.

În fața a peste 1.500 de spectatori, studenții clujeni au reșit să marcheze primul egal pe teren propriu și totodată primul punct pe Cluj Arena.

Cele şase eşecuri din opt meciuri înregistrate până acum de Universitatea Cluj şi-au pus amprenta asupra evoluţiei „şepcilor roşii” în prima repriză de pe Cluj Arena.


Brașovul a avut prima situație de gol în minutul 6, dar șutul lui Puțanu a lovit bara lui Niczuly. Universitatea Cluj a avut o lovitură liberă periculoasă de la 15 metri executată de Răzvan Greu, dar mingea a trecut puțin pe lângă poartă (20). Cele două formații s-au tatonat reciproc în prima repriză, însă nu s-a consemnat vreo ocazie notabilă de ambele părți. “Studenții” nu au avut niciun șut clar pe spațiul porții brașovenilor după primele 45 de minute.

Repriza secundă a început cu două ocazii periculoase, câte una de ambele părți. Cocină a reluat în forță pe centrul porții de la 16 metri (51), iar un minut mai târziu faza s-a mutat la cealaltă poartă, unde Codoban a pătruns în careu pe stânga, însă șutul său a lovit plasa laterală (52).


Cea mai mare ocazie de gol pentru Universitate Cluj în partea a doua. Radu Crișan a reluat cu capul puțin pe lângă poartă din careul mic în urma centrării lui Hâmpea ('71). Clujenii s-au apărat organizat și au încercat să de-a lovitura pe contraatac în partea a doua, fără succes însă.

Cea mai disputată fază a venit chiar în ultimele minute de joc atunci când la brașovenii au acuzat un fault în careul clujenilor.


Antrenorul Universității Cluj, Marius Popescu, s-a declarat mulțumit de punctul obținut cu FC Brașov, 0-0, susținând că echipa sa începe să devină mai responsabilă. „Am avut momente în care puteam tranșa meciul pe situații de posesie și de tranziție pozitivă, dar am avut și momente grele care spre bucuria noastră și cu satisfacție le-am rezolvat. Începem să devenim mai responsabili cu meciurile acumulate și sper să acumulăm acea responsabilitate și în momentele de criză. Eu zic că arbitrajul a fost ok în ultimele două meciuri”, a declarat Marius Popescu.

În ceea ce privește următorul meci pe care îl vor disputa pe terenul liderului din clasament, Baia Mare, Marius Popescu a afirmat: „Toată viața am așteptat meciurile derby. Ne prezentăm, ne pregătim și cred că arătăm mai organizați după meciul de astăzi.”


În urma acestei remize albe, „U” Cluj acumulează 7 puncte în clasament, iar etapa viitoare va întâlni liderul FCM Baia Mare, sâmbătă, 24 octombrie, de la ora 16:00. Meciul va fi televizat de Digi Sport și Dolce Sport.

Echipele de start:
Universitatea Cluj: Niczuly - Butean, Cordoş, Crişan, Hîmpea - Cândea, Boboc - C. Popescu (Tarcea, '80), Greu (P. Popescu, '86), Ursu - Cocină (Schieb '56)
Rezerve: Ţicrea - Mutu, P. Popescu, Tarcea, Schieb, Molnar, Kerestesz
Antrenor: Marius Popescu


FC Braşov: Căucă - David, Hlinga, Puțanu (Buga, '81), Letan - Avram, Poverlovici, V. Munteanu, Olteanu - Codoban (Rusu, '75), M. Matei
Rezerve: D. Mutu - H. Popa, Istrofor, Buga, B. Rusu, D. Ene, Mareş
Antrenor: Adrian Szabo

Arbitru central: Popa Sergiu (Aiud)
Arbitrii asistenți: Bîrdeş Romică (Piteşti) și Băla Casian (Arad)
Arbitru de rezervă: Lazăr Călin (Mediaş)
Observatori: Sârbu Mircea (Hunedoara) și Tamaş Zoltan (Odorheiu Secuiesc)

Alte rezultate din etapa a 9-a a ligii a II-a, seria de Vest:
Chindia Târgoviște - FC Bihor 3-0 (masa verde)
CS Mioveni - CSM Râmnicu Vâlcea 0-1
Gaz Metan Mediaș - FCM Baia Mare 0-1
Șoimii Pâncota - Olimpia Satu Mare 0-1
Unirea Târlungeni - CS Caransebeș 1-1
UTA Bătrâna Doamnă - Metalul Reșita 5-1

Ultimele Stiri
abonare newsletter