Sport

Baschetbaliștii de la U-BT își doresc victoria în derby-ul Ardealului

După o înfrângere cu Dinamo București și o victorie cu Gaz Metan Mediaș, baschetbaliștii clujeni se pregătesc pentru a marca a doua victorie, de această dată în fața echipei CSU Sibiu.

Baschetbaliștii antrenați de Marcel Țenter, Dorin Pintea și Mihai Silvășan au început sezonul Ligii Naționale cu stângul după o înfrângere la un punct, pe teren propriu, în fața echipei nou promovate Dinamo București. Acest lucru i-a impulsionat pe clujeni și au câștigat la o diferență de cinci puncte, în deplasare pe terenul echipei medieșenilor.

Sâmbătă vor reveni din nou pe teren propriu, iar baschetbaliștii clujeni își doresc să își spele rușinea de la meciul precedent printr-o victorie în derby-ul Ardealului.


Sibieinii au avut un început de sezon asemănător cu cel al clujenilor. După victoria din primul meci în fața echipei BC Timișoara, sibienii au cedat în fața steliștilor.

Partida din acest weekend se anunță una una spectaculoasă, ambele echipe dorindu-și foarte mult victoria.


Antrenorul secund al echipei U-Banca Transilvania, Dorin Pintea, a declarat că va fi o partida foarte grea mai ales pentru că „este un derby deja de tradiție, un derby al Ardealului”. „Sibiul a jucat primul meci din campionat la Timișoara, un meci considerat ușor și al doilea meci cu Steaua, o echipă pretendentă la titlul, deci nu cred că putem judeca echipa doar după două jocuri dezechilibrate. Au evoluat și în Cupa României, dar e greu să compari meciurile de Cupă cu cele din Campionat, pentru că în Cupă se joacă cu doi români obligatoriu în teren. Lalovic a venit mai târziu la echipă, am urmărit toate meciurile lor din Cupă și din campionat și, după părerea mea, încă nu e intergrat în sistemul echipei, dar este un jucător important pentru Sibiu. Este un derby deja de tradiție în campionatul nostru, este încă un derby al Ardealului. Întotdeauna sibienii au venit cu dorința de a câștiga și anul trecut au câștigat la Cluj, la un punct, dar asta este viața, meciurile de baschet se joacă pe teren. Nu ne mai permitem să facem pași greșiți în fața suporterilor”, a declarat Dorin Pintea.

Meciul U-Banca Transilvania - CSU Atlassib Sibiu din etapa a III-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin se va disputa sâmbătă, de la ora 20:00 la Sala Polivalentă.


Biletele pentru meciul U-Banca Transilvania - CSU Atlassib Sibiu se pot achiziționa vineri, între orele 12:00-18:00 și sâmbătă, între orele 12:00-20:30. Preț unui bilet este de 10 lei.

Tot sâmbătă la Sala Polivalentă se vor mai disputa partidele Universitatea Cluj - CSM CSU LPS Oradea, de la ora 12:00, meci din Liga 1 baschet masculin și de la ora 14:45 meciul de handbal feminin din Liga Națională dintre echipele „U” Alexandrion - CSM Ploiești.


Tot sâmbătă, fotbaliștii de la Universitatea Cluj întâlnesc FC Brașov pe Cluj Arena, de la ora 11:00.

Ultimele Stiri
abonare newsletter