Sport

Sportiva „U” Cluj, Flavia Ferenczi va lupta pentru naționala României

Extrema Universităţii Cluj, Flavia Ferenczi, a fost convocată la echipa naţională a României pentru meciurile cu Bosnia-Herţegovina şi Israel, din preliminariile Eurobasket Women 2017.

Ferenczi i-a atras atenţia noului selectioner Miroslav Popov prin evoluţiile bune avute în acest început de campionat. Jucătoarea clujeană a înregistrat o medie de 10.7 puncte şi 4.3 recuperări pe meci, fiind titulară în toate cele trei partide disputate de Universitatea Cluj în actualul sezon al Ligii Naţionale. Flavia Ferenczi a fost în toate cele trei partide disputate în acest sezon al Ligii Naționale printre primele cele mai bune marcatoare ale echipei clujene.

Biroul Federal al Federației Române de Baschet a validat, săptămâna trecută, numirea tehnicianului sarb Miroslav Popov (58 ani) la cârma naționalei de senioare a României.


Antrenorul echipei CSU Alba Iulia, Miroslav Popov, a fost, între 1999 și 2005, antrenorul principal al naționalei feminine a Serbiei (indiferent de numele sub care reprezentativa a participat în acei ani în competițiile FIBA - Iugoslavia sau Serbia-Muntenegru), cu care a reușit o clasare pe locul 5 la Eurobasket Women 2001, un loc 8 la Eurobasket Women 2003, dar și o clasare pe locul 10 la Campionatul Mondial de baschet feminin din 2002.

Prima reprezantativă a României a fost repartizată în Grupa H a preliminariilor Eurobasket Women 2017, alături de Bosnia-Herţegovina, Israel şi Turcia.


În primele meciuri, naţionala noastră se va duela cu Bosnia-Herţegovina (meci programat în data de 21 noiembrie pe teren propriu) şi cu Israel (25 noiembrie - în deplasare).

Pentru a obţine calificarea la turneul final găzduit de Cehia, în 2017, România trebuie să câştige grupa H, sau să fie una dintre cele mai bune şase echipe clasate pe locul doi în cele nouă grupe.

Ultimele Stiri
abonare newsletter