Sport

Naționala U17 de fotbal feminin a României a cedat în fața Rusiei, scor 0-4

Selecţionata feminină de fotbal U17 a României a fost învinsă cu 0-4 (0-0) de echipa Rusiei în Grupa a 8-a a în preliminariilor Campionatului European din 2016 rezervat acestei categorii de vârstă. Partida a avut loc la Mogoșoaia.

Nu mai puțin de nouă jucătoare legitimiate la echipa Olimpia Cluj evoluează în lotul național al României în cadrul acesteti competiții.

Grupa a opta de calificare la Turul de Elită a programat luni, la Buftea şi Mogoşoaia, partidele din prima etapă a turneului. Rusia şi Suedia au punctaj maxim, după ce au dispus de România, respectiv Slovacia


Primul meci al zilei a avut loc la Buftea, acolo unde naţionala Suediei s-a impus cu scorul de 3-1, prin golurile marcate de Sandra Nilsson (32), Matilda Ovenberger (51), Nellie Lilja (77), respectiv Veronika Jančová (78).

A urmat partida de la Mogoşoaia, în care naţionala U17 a României a întâlnit echipa similară a Rusiei. Conduse de pe bancă de Adrian Ambrosie, tinerele junioare reprezentând culorile ţării noastre au terminat prima repriză cu un scor alb. După reluare, balanţa s-a înclinat în favoarea Rusiei, intrarea Alenei Gusova dovedindu-se decisivă.


Rusoaica Guseva a reuşit un hat-trick în 20 de minute ('49, '62, '69), pentru ca Maksimova, o altă jucătoare intrată în repriza secundă, să închidă tabela la 4-0 pentru naţionala rusă ('75).

Calificarea României la EURO 2016 le motivează şi pe fetele din naţionala sub 17 ani. Naţionala feminină sub 17 ani a României speră să calce pe urmele tricolorilor şi să ajungă la EURO. Deși au pierdut primul meci din grupa de calificare, tricolorele rămân optimiste.


„Sperăm să jucăm și noi la Euro, dar trebuie să muncim mai mult ca să ajungem acolo”, a declarat Paula Mădălina Boroș, jucătoare legitimată la ASA Tg. Mureș. „Chiar dacă suntem fete și jucăm fotbal, jucăm de plăcere și ne-am dori să se vadă asta și afară. Sperăm să vedem și naționala femină la Euro cât de curând”, a completat Georgiana Dârle, de la Olimpia Cluj, pentru digisport.ro.

„Învățând de la cei care sunt mai dezvoltați decât noi putem să avem o națională care să se califice la Campionatul European și, de ce nu, la Campionatul Mondial” a declarat selecționerul Adrian Ambrosie.


În celălalt meci al zilei, la Buftea, echipa Suediei a învins cu 3-1 Slovacia. Miercuri, 14 octombrie, de la ora 15:00, tricolorele vor întâlni Suedia, pe terenul de la Mogoșoaia, în timp ce Slovacia va înfrunta la Buftea reprezentativa Rusiei. Primele două clasate în acest turneu se vor califica la Turul de Elită, ultima rundă înaintea Campionatului European.

Echipele de start
Rusia: Stanovova (GK) - Litvinenko (C), Gavrilenko, An. Dronova, Shesterneva (Maksimova '68) - Zarubina (Balashova '77), Kuzmina, Dubova, Cherkasova (Guseva '40) - Kuropatkina, Fedotova. Antrenor: Aleksandr Shagov


România: Dârle - Mateş (Pteanc '60), M. Neacșu, Șt. Moraru (C), Negrea - Gered, Grecu, Boroş, M. Nagy (Sfiea '78) - Bartalis, Cam. Moraru (Borodi '65). Antrenor: Adrian Ambrosie

Partida a fost condusă de o brigadă alcătuită din centralul Sarah Garratt (Anglia), asistenţii Jane Simms (Anglia) şi Vaiva Skipitiene (Lituania) şi rezerva Justina Lavrenovaite (Lituania).

Ultimele Stiri
abonare newsletter