Sport

Universitatea Cluj a marcat prima victorie pe teren propriu

Echipa de baschet feminin a Universității Cluj a înregistrat prima victorie după cele două înfrângeri din Cupa României și meciul de debut în Liga Națională.

Jucătoarele antrenate de Mihai Coldea au trecut lejer de nou promovatele eleve de la formația CS Phoenix Galați după un meci în care au câștigat ultimele trei sferturi de meci și au terminat la egal în primul sfert.

Cu un început destul de greu, Ajanovic, Wilson și Ferenczi, alături de celelalte coechipiere de la Universitatea Cluj, au reușit să termine primul sfert cu scorul de 15-15, cele două echipe mergând practic cap la cap în cele 10 minute de joc. Sfertul doi a fost și cel care le-a lansat pe elevele lui Mihai Coldea, clujencele reușind să recupereze foarte bine mai ales prin Wilson, și intrând la pauză cu un avantaj de 8 puncte.


Întoarse de la vestiare, clujencele au menținut ritmul din sfertul doi și au mai adăugat 9 puncte la diferența de pe tabelă, meciul fiind clar încă de la finalul acestui sfert. În ultimul sfert de meci „studentele” au redus ritmul dar fără a reduce diferența de pe tabelă. Ultimele două minute au fost cele mai calme pentru cele două echipe, clujencele marcând doar la finalul secundelor regulamentare.

Cu această victorie Universitatea Cluj marchează prima victorie din acest sezon și prima victorie în fața propriilor suporteri.


Universitatea Cluj-Napoca - CS Phoenix Galați 81-62 (15-15, 22-14, 29-20, 15-13)

Au marcat:
Pentru Universitatea Cluj: Ajanovic 21p., Wilson 20 p.,, Ferenczi 19p., Gavrilă 9p., Grimes 8p., Meszaros și Clark câte 2p.


Pentru Phoenix Galați: Walter 31p., McKenzie 9p., Demeter 6p., Crețu și Filip câte 5p., Fota 3p., Nini 2p. și Necula 1p.

Ultimele Stiri
abonare newsletter