Sport

Olimpia Cluj - Paris Saint Germain. Clujencele au de înfruntat cele mai bune jucătoare din lume

Olimpia Cluj va susține, joi, cel mai greu meci din cariera echipei, după cel cu Olympique Lyonnais (0-12) din șaisprezecimile Champions League 2012.

Calificată în această fază după ce a câștigat o grupă din care au mai făcut parte Parnu (Estonia), Ekonomist (Muntenegru) și Pomurje (Slovenia), Olimpia Cluj, campioana României la fotbal feminin, joacă, joi, de la ora 17:00, pe Cluj Arena, în şaisprezecimile UEFA Women's Champions League împotriva vicecampioanei Europei, Paris Saint Germain.

Președintele executiv al echipei Olimpia UT Cluj Napoca, Alin Cioban, a declarat că nu se așteaptă la o victorie în această confruntare dar că aceste două meciuri cu una dintre cele mai bune echipe din Europa vor însemna foarte mult pentru dezvoltarea fotbalul feminin în țară în special în Cluj-Napoca.


„Din privința șanselor, Paris Saint-Germain este cotată printre primele trei cele mai bune echipe din Europa, însă din punctul de vedere a promovării fotbalului feminin în România, și în special în Cluj-Napoca, este un lucru benefic. Eu cred că indiferent de nume fetele noastre vor face o figură frumoasă. Încercăm să găsim cea mai bună soluție pentru ca să vină cât mai multă lume și să susțină fetele la meciul care se va disputa pe teren propriu. Eu îmi doresc foarte multă lume pe stadion din totdeauna. Acum suporterii vor avea șansa să vadă dacă Olimpia a progresat sau nu având în vedere că în primul nostru an de participare în Champions League am jucat cu Lyon iar acum vom juca cu Paris Saint-Germain, echipă care de curând a transferat-o pe Marta”, a declarat Alin Cioban.

La echipa din Franța evoluează printre cele mai bune jucătoare din lume. În urmă cu câteva luni, atacanta echipei Paris Saint-Germain, Anja Mittag, a fost nominalizată printre cele mai bune atacante din lume în clasamentul FIFA World Cup All-Star XI.


Tot la echipa Paris Saint-Germain a fost transferată în această vară și jucătoarea care este asemănată cu Messi în fotbalul feminin, brazilianca Marta Vieira da Silva.

Șaisprezecimile Ligii Campionilor sunt programate, în sistem tur-retur, pe 7/8, respectiv 14/15 octombrie. Prima echipă este și cea care va găzdui primul meci din această fază.


Costul unui bilet este de 10 lei pentru adulţi, 5 lei pentru tineri între 10 şi 18 ani şi 1 leu pentru copii sub 10 ani.

Returul se dispută peste o săptămână, în capitala Franţei.


Adversarele din cadrul șaisprezecilor UEFA Women's Champions League:
BIIK-Kazygurt (KAZ) - FC Barcelona (ESP)
Medyk Konin (GRE) - Olympique Lyonnais (FRA)
Olimpia Cluj (ROU) - Paris Saint-Germain (FRA)
Slavia Praha (CZE) - Brøndby (DEN)
Standard Liège (BEL) - FFC Frankfurt (GER)
PAOK (GRE) - KIF Örebro (SWE)
FC Twente (NED) - Bayern München (GER)
Atlético Madrid (ESP) - Zorkiy (RUS)
St. Pölten-Spratzern (AUT) - Verona (ITA)
Stjarnan (ISL) - Zvezda-2005 (RUS)
LSK Kvinner (NOR) - FC Zürich (SUI)
Chelsea (ENG) - Glasgow City (SCO)
PK-35 Vantaa (FIN) - Rosengård (SWE)
ZFK Minsk (BLR) - Fortuna Hjørring (DEN)
Spartak Subotica (SRB) - Wolfsburg (GER)

Ultimele Stiri
abonare newsletter