Sport

Începe campionatul feminin de volei. „U” Cluj va disputa prima partidă pe terenul Rapidului

Doar câteva zile ne mai despart de startul ediției 2015-2016, primele partide fiind disputate de echipele feminine din primului eșalon voleibalistic, Divizia A1.

Cu un final de campionat care a ținut echipa ca pe jar, meciul 4 din play-out fiind cel care a decis rămânerea echipei condusă de Dănuț Ciontoș în Divizia A1, fetele intră în noul sezon cu gândul de a nu mai repeta greșelile de anul trecut și au ca țintă locurile 6-8.

Prima partidă pe care o vor avea de disputat jucătoarele de pe malul Someșului va fi, în deplasare, la o echipă nou promovată din Divizia A2 este, CS Rapid București.


În ceea ce privește transferul jucătoarelor din afara țării, recordul de legitimări îl deține Volei Blaj, cu nu mai puțin de 7 jucătoare de peste hotare, apoi CSU Tg Mureș - 6, CSM București - 5, CSM Lugoj și Penicilina Iași - câte 4, CSM Târgoviște - 2.

Anul acesta Universitatea Cluj nu a realizat foarte multe transferuri, fiind la număr egal cu numărul de jucătoare de care s-a despărțit echipa. În perioada de vară Roxana Pintea a fost transferată de la CSU Medicina Târgu Mureș, Mara Marian de la echipa CSȘ Turda și Paula Cornea de la CSȘ Cluj. O noutate este și venirea la club a directorului tehnic Daniel Banu.


La capitolul despărțiri de club putem semnala plecare extremei Alexandrei Ciontoș la echipa VC Mosan din liga a II-a a Belgiei și a coordonatoarei Andreea Nițulescu la CSM Târgoviște. Din cariera voleibalistică s-au retras jucătoarele Medeea Clăteşteanu și Ruxandra Dănăilă.

Echipa CS Universitatea Cluj, la startul sezonului 2015-2016, este formată din: Rada Beudean (coordonator), Raluca Bucur (universal), Carmen Grama (centru), Monica Puianu (centru), Alexandra Bara (extremă, universal), Alexandra Ariton (extremă), Andreea Klein (libero), Lorena Dancu (libero), Roxana Pintea (libero), Mara Marian (centru), Paula Cornea (libero). Antrenor: Dănuț Ciontoş. Director tehnic: Daniel Banu.


Despre regulamentul campionatului, sezonul 2015-2016 este compus din trei faze.
În faza I echipele componente ale Diviziei A1 vor juca în etape săptămânale, fiecare cu fiecare, tur și retur. Jocurile care vor fi amânate în tur vor fi reprogramate până la finalul anului 2015.
La faza a II-a echipele clasate pe locurile 1-4 si 5-8, la încheierea primei faze, vor disputa jocurile în sistem play off. Echipele din grupa 1-4 vor juca după sistemul cel mai bun din cinci jocuri. Primele două jocuri se vor disputa la echipa mai bine clasată, următoarele două jocuri la echipa mai slab clasată, iar dacă va fi cazul ultimul joc se va disputa la echipa mai bine clasată. Echipele din grupa 5-8 vor juca după sistemul cel mai bun din trei jocuri.
Ultima fază, faza a III-a constă în disputarea meciurilor între echipele câștigătoare din faza a II-a, iar învinsele între ele. În grupa 1-4 se va juca după sistemul cel mai bun din cinci jocuri la fel ca în faza a II-a. În grupa 5-8, echipele care vor juca pentru locurile 5-6 vor juca în sistemul cel mai bun din cinci jocuri iar pentru locul 7-8 se va juca după sistemul cel mai bun din trei jocuri .
În faza de Play-Out echipele vor juca după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Primele două partide se vor disputa la echipa mai bine clasată, următoarele două partide fiind disputate la cea mai slab clasată, iar dacă va fi cazul ultimul joc se va disputa din nou pe terenul echipei mai bine clasată.
Sistemul este valabil atât pentru echipele feminine, cât și pentru cele masculine.

Program tur pentru Universitatea Cluj:
10 octombrie: Rapid București - Universitatea Cluj
17 octombrie: Universitatea Cluj - CSU Târgu Mureș
24 octombrie: Dinamo București - Universitatea Cluj
31 octombrie: Universitatea Cluj - CSM București
4 noiembrie: Penicilina Iași - Universitatea Cluj
7 noiembrie: Universitatea Cluj - Știința Bacău
14 noiembrie: CSM Lugoj - Universitatea Cluj
21 noiembrie: Universitatea Cluj - CSM Târgoviște
28 noiembrie: Unic Piatra Neamț - Universitatea Cluj
5 decembrie: Universitatea Cluj - Volei Blaj
12 decembrie: SCMU Craiova - Universitatea Cluj

abonare newsletter