Sport

Este „bătut în cuie”: Simona Halep vine la Cluj

Federația Română de Tenis va organiza întâlnirea de Fed Cup cu Cehia, din primul tur al Grupei Mondiale II, în perioada 6-7 februarie 2016, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Simona Halep, tenismena română care ocupă în acest moment locul 2 în clasamentul WTA, va evolua în cadrul meciului de Fed Cup dintre România şi Cehia. Alături de ea vor mai fi prezente nume mari ale tenisului românesc.

Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, a confirmat astăzi ferm că partidele din cadrul competiției de tenis Fed Cup vor avea loc la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. „Cel mai mare eveniment sportiv organizat de România anul viitor, întâlnirea de Fed Cup România - Cehia, nu poate fi desfășurat decât în cea mai mare și mai modernă sală pe care o are țara noastră, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. În acest fel, ne ținem și promisiunea de a ajunge în cât mai multe orașe din România cu cele două echipe tricolore, Fed Cup și Cupa Davis, după Brașov, Sibiu, Galați și Constanța”, a declarat George Cosac, potrivit unui comunicat.


El este convins că cele peste 7.000 de locuri disponibile în cea mai modernă sală de sport din România se vor ocupa rapid. „După șapte victorii consecutive, echipa României de Fed Cup ne-a adus după două decenii în Grupa Mondială, unde va întâlni, încă din primul tur, deținătoarea a opt trofee de Fed Cup, ultimul câștigat anul trecut și posibil să și-l însușească și anul acesta - Cehia. Va fi un meci greu în care vor fi implicate cel puțin patru jucătoare din top 10 WTA. Însă, având experiența altor evenimente de acest fel, am convingerea că cei aproape 7.000 de spectatori, care vor fi în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, vor fi gata să susțină din tribune încă un succes al tricolorelor”, a adăugat Cosac.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, declara, acum o lună, că în sfârșit se vede importanța Sălii Polivalente, asta după evenimentele sportive care au avut loc anul acesta. „Clujenii au şansa să vadă patru jucătoare de top mondial din primele şapte din lume, mă refer la Simona Halep, dar şi la Kvitova, Safarova şi Pliskova. Am discutat cu preşedintele FRT, cu care am pus bazele unui parteneriat în vederea organizării meciului de tenis din februarie. În lunile septembrie, octombrie se va definitiva acest parteneriat. Iată importanţa acestei Săli Polivalente, pentru că marile competiţii vin la Cluj. Am avut Trofeul Carpaţi, decisivul naţionalei de handbal feminin cu Serbia, vine şi Campionatul European de Gimnastică, în 2017”, a spus Emil Boc.


Echipa de Fed Cup a României s-a calificat după 22 de ani în Grupa Mondială (II), în urma victoriei obținute în Canada, în această primăvară, cu scorul general de 3-2.

Simona Halep a lipsit la ultimul meci de Fed Cup al României, programul individual fiindu-i foarte încărcat. Fără cea mai bună jucătoare, echipa noastră, formată din Irina Begu, Alexandra Dulgheru, Andreea Mitu, Raluca Olaru și căpitanul nejucător Alina Tecșor Cercel, a câştigat în deplasare, cu Canada.


România și Cehia (Cehoslovacia) s-au mai întâlnit o singură dată până acum, în 1980, în sferturile de finală ale Grupei Mondiale, tricolorele (Virginia Ruzici, Florența Mihai și Lucia Romanov) pierzând partida cu scorul de 1-2.

Cehia, care are trei jucătoare în top 15 (Petra Kvitova - 4, Lucie Safarova - 4, Karolina Pliskova - 11) va juca pe 14-15 noiembrie finala Fed Cup, contra Rusiei, la Praga.

Ultimele Stiri
abonare newsletter