Sport

Un fost rugbyist are nevoie de ajutor. Colegii clujeni au făcut deja primul pas

Echipa de Rugby Old Boys a Universității Cluj a demarat luna aceasta o nouă campanie de strângere de fonduri pentru colegul lor, Petre Mitu, în vârstă de 37 ani.

Fostul căpitan al echipei naționale, Petre Mitu, a fost diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică, o boală neurodegenerativă fără posibilitate de vindecare, afecțiune pentru care există în prezent doar scheme de tratament pentru stagnarea evoluției bolii.

În luna septembrie, colegii rugbyști de la clubul Universitatea Cluj, în frunte cu Cristian Sauan (fostul căpitan al echipei clujene de rugby), s-au mobilizat în realizarea un calendar care va fi lansat în cursul lunii octombrie, urmând ca banii obținuți din vânzarea lui să îi fie donați lui Petre. De asemenea, ei doresc să organizeze în luna octombrie, când va veni Petre Mitu în țară pentru tratament, un meci demonstrativ de rugby, tot în sprijinul fostului sportiv.


„Noi dorim să promovăm această campanie printr-o multitudine de canale, deoarece suma finală depinde de vânzarea calendarului și implicit de promovarea lui. Am creat o pagină de Facebook pentru promovarea calendarului și a campaniei. Acolo postam toate informațiile pe care le avem, pentru transparenta campaniei”, au afirmat inițiatorii campaniei.

„Pia”" a fost lansat în rugby-ul mare de antrenorul Dumitru Sterian „Cioc”, evoluând mai apoi la Steaua și în prima ligă franceză, la Aurillac. El era un redutabil transformeur, fiind capabil să înscrie din lovituri de la 50-60 de metri. A adunat 35 de selecții în tricoul naționalei României, pentru care a înscris 288 de puncte. De altfel, a participat cu „stejarii” la Cupa Mondială din 1999.


Petre Mitu a fost diagnosticat acum 14 luni cu această boală care nu se poate vindeca, însă i se poate încetini mult evoluția, prelungindu-se speranța de viață a fostului sportiv. În prezent el este autonom în proporție de 90%, însă își desfășoară activitățile foarte lent. În luna ianuarie a început un tratament cu celule stem în Grecia, în urma căruia s-a simțit bine, urmând să revină în Grecia la sfârșitul lunii septembrie pentru continuarea tratamentului.

Pentru suplimentarea fondurilor obținute din comercializarea calendarului, orice susținător al lui Petre Mitu poate face donații în contul: RO82CECECJ3508RON0872688 deschis la CEC Bank.

Ultimele Stiri
abonare newsletter