Sport

Universitatea Cluj se menține în a doua jumătate a clasamentului. „U” Cluj - Gaz Metan 0-1

Universitatea Cluj a pierdut al treilea meci consecutiv în Liga a II-a după ce au fost învinși, pe teren propriu, de formația Gaz Metan Mediaș, echipă care se află în acest moment pe locul 2 în clasament, scor final 0-1.

Clujenii au început bine partida, în primele minute având chiar o șansă de a marca prin Calcan care în minutul 16 a scăpat singur cu portarul, dar a încercat o scăriţă şi a lovit greşit mingea. Clujenii au cerut penalty la acea fază, iar managerul echipei clujene, Marian Onicaş, a fost trimis în tribune pentru proteste.

De partea cealaltă, Gaz Metan Mediaș și-a arătat forța, în partea a doua a primei reprize, când Ciprian Petre a reușit să marcheze, în minutul 35, dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri. Gaz Metan putea să înscrie mai mult pe Cluj Arena, dar a ratat câteva ocazii mari, două dintre ele imense, prin Figliomeni.


Repriza secundă a fost una mai puțin norocoasă, cele două echipe jucând mingea mai mult la mijlocul terenului.

Antrenorul echipei Universitatea Cluj, Marius Popescu, a declarat, după meci, că nu se aștepta la o asemenea diferență de nivel de joc între cele două echipe și că va încerca să lucreze mai mult la fazele fixe. „Din păcate credeam că nu va fi un așa mare impact la nivel de experiență, nici nu a fost la nivelul celorlalte patru meciuri oficiale ca și constanță evoluția jocului și ca și participare a tuturor jucătorilor. Trebuie să progresăm la ceea ce înseamnă pragmatism, experiență și să abordăm corect fazele, fiecare pe postul lui și în grup. Din păcate noi am luat gol al treilea meci la rând din fază fixă. Nu avem decât să fim atenți cu ei și să încercăm să câștigăm ceea ce înseamnă aport sau implicare. Sunt copii, probabil că majoritatea dintre ei nu au fost niciodată în ipostaza de a avea așa responsabilitate mare de a juca la „U” Cluj, în liga mare, dar sper să depășim cât mai repede și să ne ridicăm la nivelul meciului cu Steaua, iar să câștigăm meciul cu Pâncota e imperios”, a declarat Marius Popescu.


Lorand Kovacs, căpitanul „șepcilor roșii”, a recunoscut că nu au respectat indicațiile antrenorului și asta a adus a treia înfrângere pentru clujeni. „Am făcut un joc destul de bun în primele 30 de minute, apoi a venit acea fază în care am luat gol, iar de acolo nu ne-am mai respectat sarcinile de joc, ne-am schimbat pozițiile și am pierdut. Am pierdut trei meciuri la rând, urmează meciul cu Steaua, apoi duminică cu Pâncota, un meci pe care suntem obligați să îl câștigăm pentru că avem mare nevoie de puncte și sper să ieșim cu bine din aceste două meciuri”, a spus, Lorand Kovacs.

Ion Balaur, antrenorul echipei Gaz Metan Mediaș, nu le dă clujenilor nici o șansă în lupta cu Steaua din Cupa României. „A fost o primă repriză foarte bună în care puteam să facem o diferență mai mare, o gestionare cu emoții în repriza a doua, un rezultat normal după aspectul jocului. Universitatea este o echipă tânără de elan, imprevizibilă, cred că are nevoie de răbdare, de încredere. „U”Cluj nu are nicio șansă cu Steaua”, a afirmat antrenorul echipei Gaz Metan Mediaș, Ion Balaur.


Pentru Universitatea Cluj urmează partida cu Steaua din şaisprezecimile Cupei României, programată joia viitoare, de la ora 20:30, pe Cluj Arena.

În următoarea etapă din Liga a II-a, „studenţii” vor juca în deplasare cu „Şoimii Pâncota”, duminică, de la ora 16:00.


Aproximativ 2.000 de suporteri au fost prezenţi la partidă.

Rezultatele Universității Cluj în Liga a II-a:
Chindia Târgoviște - Universitatea Cluj 0-1
Universitatea Cluj - UTA Arad 0-1
Unirea Tărlungeni - Universitatea Cluj 1-0
Universitatea Cluj - Gaz Metan Mediaș 0-1


Echipele de start:
„U” Cluj: Niczuly - Dulap, Mutu, Cordoş, Coc - Cândea, Kovacs - Calcan, Butean (Schieb 52), P., Popescu (Tarcea 63) - Cocină (Greu 70). Antrenor: Marius Popescu.

Gaz Metan: Greab - Stancu, Muth, Vişa, Buzean - Ignat, Lisandro de Oliveira, Băjenaru, C.Petre (Bic 82) - Figliomeni (Alex Munteanu 67), Llullaku (Vitinha 73). Antrenor: Ion Balaur.

Ultimele Stiri
abonare newsletter