Sport

U-BT a pierdut la diferență de un coș finala Cluj City Cup 2015 în fața formației Steaua București

Echipa de baschet masculin „U” Banca Transilvania Cluj a fost învinsă, sâmbătă, la Sala Polivalentă, de Steaua CSM Eximbank București, în finala turneului internațional Cluj City Cup 2015, meciul având nevoie de două reprize overtime pentru a fi stabilită câștigătoarea turneului.

Cele două echipe care au terminat sezonul regulat pe locurile 2 și 3, Steaua și U-BT s-au duelat în finala turneului desfășurat la Cluj după ce au învins rivalele Energia Târgu Jiu și formația din Serbia, KK Metalac Valjevo, echipa care a terminat sezonul trecut pe locul 3 în Super Liga națională, după echipele Crvena Zvezda și Partizan Belgrad.

Echipele antrenate de Marcel Țenter și  Hristu Sapera au mers încă de la începutul meciului cap la cap, cele două formații nereușind să se distanțeze prea tare. La finalul celor patru sferturi de meci cele două echipe au terminat la egalitate astfel încât au trecut la reprizele de overtime.


Chiar dacă Kyndall Dykes fusese anunțat cu doar câteva ore înainte de decesul tatălui său, acesta a luptat cu toată concentrarea pe teren împotriva bucureștenilor, acesta reușind să înscrie câteva puncte foarte valoroase pentru gruparea clujeană.

La finalul meciului oaspeții au fost declarați învingători la o diferență de doar un coș și au primit trofeul turneului Cluj City Cup 2015. Scorul la final a fost 87-85 (18-15, 18-16, 9-15, 19-18, 11-11, 12-10).


Chiar dacă nu au reușit să câștige trofeul la propriul turneu, antrenorul echipei clujene, Marcel Țenter, s-a declarat mulțumit de jocul prestat de elevii săi. „Așa sunt meciurile de pregătire și e bine că a fost așa! Am făcut față ritmului de joc, dar am ratat niște aruncări libere în momentele cruciale ale jocului, dar asta este. Cred că sunt două echipe care se vor bate la campionat, e bine că avem în competiție astfel de echipe, care joacă un baschet adevărat de care nu putem decât să ne bucurăm. A fost un turneu foarte folositor, dar și obositor, însă este normal să fie așa. Acum intrăm în linie dreaptă, mai sunt câteva zile până la Cupa României, așa că trebuie să reducem puțin din intensitate, să le dăm prospețime jucătorilor”, a declarat antrenorul Marcel Țenter.

În celălalt meci al zilei, Energia Târgu Jiu a câștigat finala mică a turneului City Cup, împotriva sârbilor de la Metalac Valjevo, cu scorul de 82-70 (18-13, 19-27, 29-12, 16-18).


Marcatori:
„U” BT Cluj: Hargrove 19 (7 rec., 3 p.d., 1 int.), Adamovic 16 (5 rec., 9 p.d., 2 int.), Dykes 14 (9 rec., 1 p.d., 1 int., 1 capac), Zigeranovic 14 (4 rec., 1 p.d., 1 int.), Baciu 9 (7 rec.), Jucan 6 (4 rec., 1 int.), Kalnichenko 4 (5 rec., 1 int.), Torok 2 (1 rec., 1 int.), Jawara 1 (2 rec., 1 int.).
Steaua București: Marinovic 21, Cooper 17, Amis 16, Nicoară 12, Rasic 9, Ikovlev 8, Drăgușin și Szijarto câte 2.

abonare newsletter