Sport

A doua înfrângere din acest sezon pentru handbalistele clujence. Amariei: „De poartă sunt dezamăgită total”

Echipa de handbal feminin „U” Alexandrion a fost învinsă, pe teren propriu, de HCM Roman, scor 28-30 (14-18), într-un meci foarte agitat atât în teren, cât și în tribune.

Partida disputată sâmbătă, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, care a contat pentru etapa a 4-a a Ligii Naționale de handbal feminin, a fost una a arbitrilor care au influențat clar, prin deciziile luate, scorul de pe tabelă.

Elevele pregătite de Carmen Amariei au fost conduse pe toată durata partidei de jucătoarele din Roman, oaspetele păstrând un avantaj de două-trei goluri pe tabelă, la pauză clujencele fiind conduse cu scorul de 14-18. În a doua repriză, „studentele” au încercat să reducă din diferență, și chiar să aducă victoria în fața fanilor înfocați din tribune, iar în minutul 23 al reprizei secunde s-au apropiat periculos la un gol diferență (26-27), însă handbalistele din Roman au refăcut din nou avantajul și au rezolvat meciul până la final.


La final, suporterii echipei gazdă, dar și antrenoarea Carmen Amariei au criticat vehement arbitrajul brigăzii formate din constănțenii Georgescu și Moldoveanu, bucureșteanul Ciucan, care au anulat trei goluri gazdelor în partea secundă iar în prima repriză au făcut nenumărate greșeli clare.

Antrenoarea echipei Universitatea Cluj, Carmen Amariei, s-a declarat nemulțumită de prestațiile portarilor dar și de cum au știut să gestioneze meciul jucătoarele pe faza de apărare. „Nu există un meci fără nerv. Este un meci la limită, o înfrângere pe care nu o meritam din mai multe puncte de vedere, însă încerc să gestionez cât se poate de bine această înfrângere, iar fetelor le cer același lucru, să gestioneze cât de bine se poate pentru că acest campionat este lung. Prima repriză nu m-a încântat foarte mult, mai ales pe faza de apărare, indisciplina la câteva jucătoare tactică, iar de poartă dezamăgită total”, a declarat Carmen Amariei.


În ceea ce privește modul în care a arbitrat brigrada de la acest meci, Amariei spune că au fost greșeli care sunt inacceptabile. „Sunt foarte nemulțumită de arbitraj pentru că faptul că trei goluri le-a scos la Dindiligan din poartă, plus că același lucru de cealaltă parte nu le fluieri, nu știu, mi s-au părut niște decizii și pe final de meci cu Agrigoroaei cu spatele la poartă și fundul în semicerc și dai 7 metri, sunt multe decizii care pe mine una m-au nemulțumit”, a mai spus antrenoarea.

După patru etape, Universitatea Cluj ocupă locul 9, cu șase puncte din două victorii și două îngrângere. În următoarea etapă clujencele se vor deplasa la Sebeș pentru a înfrunta formația nou-promovată HC Alba Sebeș. Partida va avea loc vineri, 18 septembrie, ora 15:00, în Sala Sporturilor „Florin Fleșeriu”.


Marcatoare:
Universitatea Cluj: Chintoan - 7 goluri, Laslo - 7, Biriș - 5, Popa - 3, Paraschiv - 3, Ivan - 2
HCM Roman: Toscovic - 10, Glibko - 9, Agrigoroaei - 4, Iuganu - 3, Stoleru - 3, Dincu - 2

Clasamentul Ligii Naționale
1. HCM Baia Mare 12
2. CSM București 12
3. ASC Corona Brașov 9
4. HC Zalău 9
5. CSM Ploiești 6
6. HCM Roman 6
7. CSM Unirea Slobozia 6
8. HC Dunărea Brăila 6
9. „U” Alexandrion Cluj 6
10. HCM Rm. Vâlcea 3
11. SCM Craiova 3
12. CS Măgura Cisnădiei 3
13. HC Alba Sebeș 0
14. CS Rapid București 0

Ultimele Stiri
abonare newsletter