Sport

Universitatea Cluj a pierdut medalia de bronz în Cupa Regelui la rugby. Timișoara este din nou pe primul loc

Universitea Cluj și CSM Olimpia București au disputat pe Stadionul Național „Arcul de Triumf” finala pentru locurile 3-4 din cadrul Cupei Regelui, după o partidă echilibrată în care lupta s-a dat cu precădere pe înaintare, bucureștenii desprinzându-se decisiv la final.

Prima șansă de a deschide scorul a aparținut gazdelor, în minutul 8, dar Statulescu a nimerit din lovitură de pedeapsă bara laterală a butului clujenilor, aceeași uvertura însă nu a mai greșit ținta două minute mai târziu și CSM Olimpia conducea cu rezultatul de 3-0.

Melniciuc a egalat dintr-un dropgol pe fondul presiunii exercitate de înaintarea clujenilor, dar Statulescu și-a făcut din nou datoria și bucureștenii s-au desprins la 9-3 în minutul 25, după care a urmat un joc echilibrat fără ocazii clare de a se marca.


Înainte de pauză, Dragoș a creat emoții defensive „studenților” ardeleni, aceștia au ieșit cu bine din propria jumătate de teren obținând o margine în apropierea terenului de ținta advers, fază care a fost finalizată cu eseul lui Murgoci, transformat de Melniciuc.

Astfel după primele 40 de minute, Universitatea Cluj se afla în avantaj, rezultat 10-9, imediat după reluare CSM Olimpia revenind pe tabela de marcaj grație loviturii de pedeapsă concretizate de Fahiua, după ce anterior Statulescu greșise ținta.


În minutul 53 bucureștenii au rămas în 14 jucători, Mitu fiind trimis pe banca pedepselor pentru zece minute, iar Melniciuc a întors încă o dată rezultatul de partea „alb-negrilor” care însă nu au știut să gestioneze avantajul numeric.

Mai mult, Moala a fost sancționat și el cu cartonaș galben, iar după o acțiune individuală în care a depășit apărarea studenților, Fahiua a marcat un eseu pe care l-a transformat astfel că CSM Olimpia București a revenit în avantaj.


Universitatea Cluj a cedat în ultimele minute pe fondul efortului depus și Adrian Ion, după un mol de margine, iar apoi Fahiua, în stilul personal au marcat alte doua încercări de partea echipei lui Danie de Villiers care s-a impus cu rezultatul de 31-13.

În urma acestei victorii Universitatea Cluj a cedat medalia de bronz adversarei din București. Învingătoarea primei ediții a Cupei Regelui la rugby este Timișoara Saracens RCM-UVT care a învins-o în finală pe CSM Știința Baia Mare, cu scorul de 24-22 (13-12).

Ultimele Stiri
abonare newsletter