Sport

Zi superbă pentru echipele de fotbal clujene în Cupa Ligii și Cupa României

CFR Cluj și Universitatea Cluj au reușit să se califice în etapele superioare în Cupa Ligii, și respectiv Cupa României, după ce au învins, miercuri seara, echipele CSMS Iași, respectiv CS Oșorhei.

Echipa antrenată de Francisc Dican s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Ligii Adeplast la fotbal după ce a învins-o în deplasare pe CSMS Iași cu scorul de 1-0 (1-0), într-o partidă din primul tur al competiției.

Unicul gol al partidei a fost înscris de atacantul spaniol Cristian Lopez, cu un șut din unghi (44).


Ieșenii au ajuns la cinci meciuri consecutive fără victorie, având doar un punct obținut în ultimele patru partide de campionat. Ultimul lor succes datează din etapa a cincea, când învingeau în Copou chiar pe CFR Cluj, cu scorul de 2-1.

Duminică, în etapa a 10-a a campionatului, CSMS joacă în deplasare cu CS Universitatea Craiova.


Concordia Chiajna, ACS Poli Timișoara și CFR Cluj au obținut miercuri calificarea în sferturi, unde Steaua București, deținătoarea trofeului, și ASA Târgu Mureș, finalista ediției trecute, erau calificate din oficiu.

„U” Cluj s-a calificat în „16”-imile Cupei României

Universitatea Cluj, finalista din sezonul trecut, a început un nou sezon în Cupa României cu o victorie în fața echipei din Liga a 3-a, CS Oşorhei. „Studenții” clujeni antrenați de Marius Popescu au dominat gazdele pe stadionul Alparea din Oșorhei. Lorant Kovacs a deschis scorul în minutul 43 după care Ursu a încercat să marcheze dintr-o poziție incomodă dar a trimis mingea peste poartă. Tot Octavian Ursu a înscris câteva minute mai târziu în poarta goală după o neînțelegere între portarul advers și un fundas. Ursu mai ratează o ocazie mare, după ce a driblat doi jucători în careu, dar trimite pe langă poartă.


În minutul 74 atacantul Universității Cluj iese de pe teren, în lui pe teren intrând Răzvan Greu, după ce cu câteva minute înainte Kovacs a fost înlocuit cu Robert Boboc.

Gazdele reduc din diferență prin Cervinski și tabela arată scorul de 1-2 în minutul 75. Două minute mai târziu Răzvan Grecu a marcat și el de la marginea careului cu un șut superb care este și ultimul al partidei, tabela de marcaj rămând blocată la scorul de 1-3.


Cu această victorie Universitatea Cluj s-a calificat în turul următor al Cupei Romaniei.

Peste 150 de fani ai Universității au fost prezenși la acest meci care au cântat neincetat de dupa gardurile terenului din Bihor.


Clujenii îşi vor afla vineri, 11 septembrie, adversara din faza „16”-imilor, acolo unde intră în competiţie şi formaţiile din Liga a I.

Ultimele Stiri
abonare newsletter