Sport

Cristian Dulca, selecționer U21: „Cu două victorii în fața Bulgariei și Armeniei ne putem gândi la EURO”

Selecționerul naționalei de fotbal U21 a României spune că indiferent împotriva cui joacă, pe propriul teren echipa trebuie să se impună și să meargă în deplasarea grea de la Erevan cu încă trei puncte.

La această națională este convocat și unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei din Liga 1 din Cluj-Napoca, Alexandru Păun.

Selecționerul U21, Cristian Dulca, este optimist înaintea duelului de mâine. „Ne așteaptă un meci extrem de important! Trebuie să continuăm parcursul pozitiv, început cu victoria în fața Armeniei, și să câștigăm în fața unui adversar care, în meciul pierdut cu 3-1 în Țara Galilor, a demonstrat că are un joc consistent și câțiva fotbaliști interesanți. Însă, indiferent împotriva cui jucăm, pe propriul teren trebuie să ne impunem jocul și să mergem în deplasarea grea de la Erevan cu încă trei puncte. Cu două victorii în aceste partide, rămânem optimiști și ne gândim la EURO”, a declarat Cristian Dulca.


Tehnicianul le-a urat succes lui Steliano Filip și Claudiu Bumba, jucători eligibili pentru selecționata Under 21 a României, dar care au făcut deplasarea la Budapesta împreună cu prima reprezentativă. „Chiar dacă regret că nu îi pot avea la dispoziție la meciul cu Bulgaria, mă bucur pentru ei și le urez mult succes la echipa națională. Sunt convins că înlocuitorii lor se vor descurca foarte bine și ne vor ajuta să ne îndeplinim obiectivul”, a spus Cristian Dulca.

La conferința de presă au participat și fundașul Deian Boldor și portarul Valentin Cojocaru. „Cred că vom avea un meci dificil, dar victoria e necesară, iar noi știm ce avem de făcut pentru a o obține”, a declarat Deian Boldor.


Apărătorul a fost completat de goalkeeper-ul care a apărat poarta României U21 în debutul preliminariilor EURO 2017, contra Armeniei, care a spus că este optimist în ceea ce privește ambele meciuri.  „Suntem optimiști înaintea jocului de mâine, ne vom impune jocul atât în fața Bulgariei, cât și în deplasarea de la Erevan. Vrem victoria în ambele meciuri!”, a afirmat Cojocaru.

Cristian Dulca, născut pe 25 octombrie 1972 la Cluj-Napoca, este în acest moment antrenorul naționalei de tineret U21 a României. În cariera de fotbalist, a evoluat printre altele pentru CFR Cluj, Rapid București, „U” Cluj sau Honved Budapesta și a strâns șase selecții pentru echipa națională de fotbal a României pentru care a fost selecționat la Campionatul Mondial de Fotbal din 1998.


Și-a început cariera de antrenor la FC Vaslui în mai 2009, în sezonul 2008-2009 al Ligii I și a calificat echipa în Liga Europa. A fost demis la 21 septembrie 2009. În 4 octombrie 2009 a fost instalat în funcția de antrenor principal al echipei „U” Cluj. După obținerea promovării în Liga I, a fost înlocuit în funcție de Marian Pană, dar a revenit la „U” Cluj trei ani mai târziu.

Lotul convocat pentru meciul cu Bulgaria și pentru deplasarea din Armenia, din 8 septembrie, este următorul:


Portari: Valentin Cojocaru (FC Steaua București), Laurențiu Brănescu (Omonia Nicosia)

Fundași: Robert Hodorogea, Bogdan Mitache (ambii FC Viitorul), George Miron (FC Botoșani), Ionuț Nedelcearu (Dinamo), Deian Boldor (Virtus Lanciano), Mihai Bălașa (Crotone), Cristian Manea (Mouscron)


Mijlocași: Dragoș Nedelcu, Florin Tănase, Răzvan Marin (toți FC Viitorul), Ovidiu Popescu (ACS Poli Timișoara), Alexandru Păun (CFR Cluj), Dorin Rotariu (Dinamo), Alexandru Mitriță (Pescara), Sorin Tăbăcariu (Ceahlăul)

Atacanți: George Pușcaș (FC Bari), Alexandru Tudorie (FC Steaua București), Andrei Ivan (CSU Craiova)

Partida România U21 - Bulgaria U21, din preliminariile EURO 2017, este programată vineri, 4 septembrie, de la ora 19:45, pe stadionul Trans-Sil din Târgu Mureș.

Ultimele Stiri
abonare newsletter