Sport

„U” Cluj a marcat surpriza etapei cu cele mai tinere handbaliste. „U” Cluj - Corona Brașov 28-27 (12-13)

După înfrângerea previzibilă suferită pe terenul vicecampioanei Baia Mare din prima etapă, fetele antrenate de Carmen Amariei au jucat de la egal la egal cu o altă pretendentă la titlu în acest nou sezon al Ligii Naționale, Corona Brașov, reușind să își adjudece o victorie frumoasă, scor 28-27 (12-13), la finalul unui meci de infarct.

Determinarea și dăruirea pe teren a tinerelor handbaliste de la „U” Cluj le-a pus brașovencelor serioase probleme încă de la începutul meciului. Partida a fost una surprinzător de echilibrată, s-a mers cap la cap pe toată durata ei, nici una dintre echipe nu a reușit să se distanțeze pe tabelă la mai mult de două-trei puncte.

Dacă după prima repriză Corona Brașov a plecat la vestiare cu un avantaj pe tabela de marcaj, elevele pregătite de Carmen Amariei s-au distanțat la trei puncte în repriza a doua, reușind să se reziste cu brio atacurilor brașovencelor, iar până la final să se mențină în avantaj.


Cu Cristina Zamfir în mare formă, autoare a 12 goluri în acest meci, Corona a restabilit egalitatea la 27-27 cu câteva secunde înainte de final, dar un atac rapid al clujencelor s-a încheiat cu o lovitură de la 7 m obținută de Chintoan și transformată de tânăra handbalistă Alexandra Dindiligan, care a adus prețioasa victorie și a declansat hora bucuriei pe teren.

Antrenoarea echipei clujene, Carmen Amariei, care cu această ocazie și-a sărbătorit într-un mod plăcut și ziua de naștere, a declarat după meci că victoria a venit după ce jucătoarele i-au recomandat ca cea mai tânără jucătoare de pe teren să execute lovitura decisivă. „Dacă am crezut că am inima destul de puternică pentru a înfrunta orice situație care apare în timpul meciului, mi-am dat seama astăzi că la vreo două, trei situații chiar nu am avut puterea să mă uit spre poartă. Finalul a fost unul foarte frumos pentru că s-a terminat așa cum ne-am dorit de la începutul acestui meci, cu victorie, și îmi dau seama că această comunicare între bancă și jucătoare contează enorm de mult. A venit Cristina Laslo și mi-a spus să o pun pe Didi (n.red. Alexandra Dindiligan) să execute această lovitură de la 7 m, chiar dacă este nou venită și are experiență mai deloc în Liga Națională, am mizat pe ea pentru că am încredere în ceea ce îmi spun fetele, așa cum și ele au încredere în ceea ce le spun, și s-a dovedit a fi de bun augur”, a declarat Carmen Amariei.


Pentru următorul meci, Carmen Amariei le pregătește intensiv pe elevele sale mai ales pentru că va întâlni o echipă despre care nu se știe prea multe despre jocul din teren. „La Cisnădie va fi un meci dificil având în vedere că sunt jucătoare cu experiență, dornice de afirmare și ele pentru că e primul lor sezon. Trebuie să le vizionăm mult și să vedem exact ce mod de abordare au în diverse sisteme de apărare și atac. În acest moment ne bucurăm de această victorie muncită, iar după aceea ne gândim la Cisnădie și cu siguranță ne dorim o evoluție la fel de bună, poate chiar mai bună față de ce am arătat astăzi”, a afirmat antrenoarea echipei „U” Alexandrion.

Universitatea Alexandrion Cluj va juca în următoarea etapă pe terenul nou-promovatei Măgura Cisnădie, sâmbătă, 5 septembrie, de la ora 18:00.


Marcatoare:
„U” Alexandrion: Laura Popa – 6 goluri, Magda Paraschiv – 5, Alexandra Dindiligan – 5, Irina Ivan – 5, Cristina Laslo – 4, Florina Chintoan – 3

Corona Brașov: Zamfir – 12 goluri, Chiper – 6, Ciuciulete – 2, Pricopi – 2, Dincă – 2, Marcu – 1, Cartaș – 1, Neagu – 1

Ultimele Stiri
abonare newsletter